Siste nyheter

Regionalt energisamarbeid skaper grønne arbeidsplasser

Energiprogrammet Norwegian Clean Energy Cluster på Haugalandet har på kort tid blitt et gigantisk regionalt samarbeidsprosjekt mellom ti kommuner, høyskolemiljøet og nærmere 60 næringslivsaktører. Alt for å skape vekst og fremtidsrettede grønne arbeidsplasser. Oljekrisen ga både myndigheter og næringsliv en stor utfordring – de måtte tenke annerledes og finne nye måter å sikre samfunnsutvikling og […]

Silje leder Agendakonferansen 2018

Etter to år som politisk rådgiver for NHO Vestlandet ser Silje Rødeseike frem til å flytte hjem til familie, venner og et fremoverlent næringsliv på Haugalandet. Men først skal hun lede Agendakonferansen 2018. Silje Rødeseike har til tross for sin unge alder, arbeidet mye med formidling, politikk og næringsliv. Etter journalistikk-studier i New York, næringslivsjournalistikk […]

Inspirator inspirert av Skape Forum

Under Skape Forum i Nyskapingsuka i fjor ble Anne Marthe Widvey inspirert til å følge drømmen, og starte sitt eget firma. Nå er hun en av regionens største influencere. Anne Marthe Widvey hadde arbeidet med foto i mange år, men hadde lenge hatt en drøm om å starte for seg selv. – Jeg ville jobbe […]

Trollkar – miljøbevisst strikkegründer

Under Nyskapingsuka 2018 inviterer Haugaland Vekst til Skape Forum for alle typer gründere torsdag 1. november. Her får vi blant annet høre historien til strikke-gründer Heming Welde Thorbjørnsen i «Trollkar». Heming Welde Thorbjørnsen er fjerdegenerasjons tekstil-gründer. Oldefar Hjalmar Welde var skredder i Kopervik, sønnen hans startet konfeksjonsfabrikk og drev som konkurrent til Rabinowitz, mens Hemings mor […]

Utvikler fremtidens havnæring

Med fokus på grønn innovasjon for havnæringene har Katapultsenteret «Sustainable Energy» på Stord fasilitetene og kompetansen som gjør det mulig for gründere å utvikle og teste ut bærekraftige idéene sine. Norsk katapult er en ordning med nasjonale sentre som skal styrke innovasjonsevnen og konkurransekraften i forskjellige næringer. NCE Maritime CleanTech leder nå etableringen av et helt nytt nodebasert katapultsenter […]

Fiskeoppdrett til havs

Bedre utnyttelse av sjøareal er en forutsetning for en bæreraftig utvikling. Aqua Knowledge på Frakkagjerd er langt fremme i satsingen på fiskeoppdrett til havs. Tradisjonelt fiskeoppdrett langs norskekysten er i stor grad fullutnyttet, og det er vanskelig å få nye tillatelser. Men verden har behov for mer mat, og myndighetene har satt et mål om å femdoble produksjonen av fisk innen […]

Nye rammer gir nye løsninger under Nyskapsingsuka

Under Nyskapingsuka vil gründere få en unik mulighet til å lære av hverandre, i en annerledes og hyggelig setting rundt bålet i Sauda. Inge Løyning i Sauda Vekst og Laila Steine i Suldal Vekst er vertskap når alle typer gründere fra hele regionen inviteres til «Gründersamling i bobledress» i skumringen på Skeivane i Nordstøldalen onsdag […]

Innovasjon, tabber og den gode samtale

Nyskapingsuka 2018 går av stabelen i hele regionen fra 29. oktober til 2. november. Innovasjon, endring og entreprenørskap står i fokus, og det blir en uke med inspirerende og lærerike arrangementer som skal styrke og fremme innovasjon og vekst i Haugesundregionen. Det er Haugaland Vekst som er initiativtaker bak den årlige Nyskapingsuka, som arrangeres i […]

Næringslivet i energisamarbeid med Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet går sammen med en rekke store næringsaktører i Energiprogrammet for å sikre at regionen ligger i front utviklings- og kompetansemessig. For å skape bærekraftig vekst og næringslivsutvikling gjennom innovasjon og nyutvikling, etablerte Haugaland Vekst i fjor Energiprogrammet «Norwegian Clean Energy Cluster» (NCEC). Energiprogrammet har fra før inngått en rekke avtaler med store […]

Snart kan du kjøpe lokalmat på Facebook

Haugaland Vekst-prosjektet «Smaken av Vikingland» er klare for å fremme lokale matprodusenter. Første tiltak blir et digitalt mattorg. Det er lenge siden det å dra på torget for å slå av en prat med grønnsaksbonden, få med seg nyplukka ramsløk og fersk ost var hverdagskost for de fleste. Likevel har trenden «farm to table» bredt […]

Last inn eldre nyheter