Torsdag 24. november arrangeres Agendakonferansen for tredje året på rad. Hovedfokuset i år er rettet mot hvordan våre kommuner og vårt næringsliv kan bedre samhandlingen seg imellom for å styrke og skape en enda mer attraktiv region. 

– Målet med konferansen er å skape en arena hvor hele regionen er utgangspunkt for en strategisk utviklingsdiskusjon, og ikke bare hver enkelt kommune for seg. Over tid er hovedmålet å styrke tillit, kunnskap og strategisk samhandling på tvers av kommunegrensene, både kommunene seg imellom, men også mellom bedrifter, sier adm.dir. i Haugaland Vekst, Tormod Karlsen.

Agendakonferansen 2016 er titulert «En region – ett ansikt» og temaet samhandling på tvers av kommunegrensene er noe av det som kommer til å bli grundig belyst fra utvalgte foredragsholdere.

– Andre regioner i landet er svært flinke til å samarbeide i og mellom næringsmiljøer, -klynger og bransjer. På konferansen skal vi få et godt innblikk i hva slike klyngesamarbeid innebærer og hvordan de beste regionene gjør dette, forteller Karlsen.

De inviterte til konferansen på Scandic Maritim Hotell er nettopp de som skal stå for bedringen i samhandlingen – politikere og andre beslutningstakere i regionen.

– Vi ser fram til at ledende politikere, offentlige ledere og næringslivsfolk samles for å få kunnskap og erfaringer samt gir innspill på hva som skal til for å oppnå bedre samhandling i regionen, og derav skaper en bedre attraktivitet slik at vi i framtiden kan fremstå som en region med ett ansikt, sier Haugaland Vekst-lederen.

Givende og opplysende foredrag

På listen over foredragsholdere finner vi en rekke spennende navn. I første del av konferansen vil Regiondirektør i NHO Rogaland, Svein Olav Simonsen fra Kopervik, ta et tilbakeblikk og se på hva som har skjedd av bevegelse og utvikling i regionen siden fjorårets Agendakonferanse.

Erik W. Jakobsen, partner og styreleder i konsulentselskapet Menon, har 25 års erfaring som forsker, rådgiver og foredragsholder. Hans faglige kjerneområder er blant annet strategisk analyse, næringers konkurranseevne, konsern- og eierskapsstrategi, klyngeutvikling og økonomisk politikk. Jakobsen vil legge frem og kommentere nasjonale resultater fra andre regioner som har arbeidet med næringsklynger, samt prate om Drømmeløftet og Vestlandets posisjon i fremtidens næringer.

Owe Hagesæther, CEO i GCE Subsea, skal dele erfaringer fra hvordan man får mange parter til å jobbe sammen mot samme mål, og oppnå resultater.

Haugesundregionen – opplevelser i verdensklassen?

Andre akt av Agendakonferansen vil ha fokus på vår egen region og hvordan våre lokale næringsklynger kan skape bedre, mer målrettet og verdiskapende samhandling. Dag Aksnes fra Norwegian Centres of Expertise (NCE) vil fortelle oss at verdens turister oppsøker turistmål som kan gi dem opplevelser.

Klarer kommuner, bedrifter og investorer i vår egen region å løfte i fellesskap for å skape opplevelser i verdensklasse? Et spørsmål Terje Devold, prosjektleder i Vikingland, meget mulig skal svare på når han entrer scenen.

Fra den maritime klyngen vil Hege Økland, daglig leder i NCE Maritime CleanTech, gi et lokalt innblikk i miljøfokusert samarbeid. Torger Reve er professor ved Handelshøyskolen BI, og innehar Wilh Wilhelmsen professoratet i strategi og industriell konkurranseevne. Han vil fortelle hva han mener Vestlandet må satse på framover og hvordan vi må jobbe bedre sammen for å få resultater.

Under konferansen blir det også givende foredrag fra Ketil Barkved i Ryfylke IKS, knyttet til regionens potensiale for etablering av flere datalagringssentre, og fra Martha Kold Bakkevig, styreleder i Haugesundregionens Næringsforening, som vil sette søkelyset på hvordan vår region samlet skal bli sterkere.