Smaken av Vikingland
Publisert: 5. juni 2015Nesten 60 personer var med da ”Smaken av Vikingland” skulle presenteres 2. juni.
Et nettverk for lokale matprodusenter er dermed på trappene.
Prosjektet har fått arbeidstittel ”Smaken av Vikingland” og har pågått siden i fjor vinter. Målet har vært å undersøke om det er grunnlag for å etablere et nettverk av lokale matvareprodusenter i Haugesundregionen.
– Engasjementet fra hotell- og restaurantbransjen har vært kjempebra. De har etterlyst et mer koordinert apparat og en mulighet til å bygge mer komplette menyer bestående av lokale råvarer, sier Åse Tveit Samdal i Ipark.
Stort potensial i regionen
Haugaland Vekst som prosjekteier ved Anette Sæther har jobbet langsiktig med en satsing på lokal mat gjennom blant annet etablering av nettverk. Nå begynner ting å skje og Ipark som engasjert prosjektleder har holdt tak i prosjektet siden oppstart. Det var prosjektleder Samdal som presenterte funnene fra prosjektet under kick-off arrangementet.
– Lokale matvareprodusenter har stort potensial for å bli mer synlige og lønnsomme, og vi ser derfor av regionen har stort nytte av et slikt nettverk, sier Åse Tveit Samdal i Ipark.
Lokale smaksopplevelser
Kortreist og lokal mat sto selvsagt på menyen under arrangementet. Deltakerne ble oppfordret til å ta med smaksprøver, og flere lokalmatprodusenter hadde bragt med seg råvarer som ble presentert og tilbudt til de fremmøtte. Det ble blant annet smakt på lokal juice og fårechips.
– Det finnes et stort potensial i at produsentene samles og er mer tilgjengelige enn i dag. Vi ønsker tilgang til råvarene, men de er vanskelige å finne, sier mat- og drikkeansvarlig i Scandic Maritim, Aslak Askeland.