Rådsleder for Haugaland Vekst, Aase Simonsen, håper Agendakonferansen etablerer seg som et utviklingsverksted for medlemskommunene.

– Arbeid med by- og regionsutvikling skjer mer eller mindre over hele landet. De ulike trekker fram at de enten er den raskest voksende regionen, at de er kunnskapsbyer eller andre ting. Vi har for vår del lansert den 25. timen, sa hun i sin åpningstale til de om lag 160 inviterte beslutningstakerne som hadde funnet veien til Maritim Hall.

Simonsen mener det er viktigste er at regionsutvikling på Haugalandet settes inn i det store bildet i sørvest, der tre regioner, Bergensregionen, Stavangerregionen og Haugalandet sammen utgjør en tyngde mot Oslo-regionen.

– Det tror jeg landet vårt har godt av. Men hva skal til for å lykkes? Fasitsvaret har vi ikke. Veien blir til mens vi går, og vi må gå den sammen. Det er derfor det er så bra vi har fått til en slik konferanse som denne. Det er noe nytt å samles på denne måten, og vi anser dette som et utviklingsverksted. Vi vil at dere skal komme med gode forslag til vekst og utvikling for regionen. Vi må få fram forslag til hvordan vi vil Haugalandet skal være, hvordan vi skal vinne talentene og de høyt utdannede kvinnene, sa hun.