{preheader}
 
Velferdsteknologi i Haugesundregionen
elderly-woman-in-kitchen-properly-cleaning-fresh-uncooked-produce
 
 

Innføres i kommunene

Rogaland er det fylket i Norge som vil få den aller største veksten i antallet eldre i årene som kommer. Haugesundregionen skal rustes opp for denne utviklingen. De neste to årene koordinerer Haugaland Vekst et samarbeid mellom alle ti kommunene i regionen om en rekke spennende muligheter i skjæringspunktet tjeneste, bruker og teknologi. Innføringen ute i den enkelte kommune tar til i høst.   

Velferdsteknologi til kommunene 
 
 

Prosjektleder ansatt i Haugaland Vekst

Sturle J Monstad, 150626

Det er bergenseren Sturle J. Monstad, som har fått oppdraget å lede innføringen av velferdsteknologi i Haugesundregionen. Monstad er utdannet sykepleier fra HSH og har bred erfaring innenfor eldre-, IKT og helsefremmende arbeid. Han er svært spent mulighetene som finnes på dette området i regionen.  

Ny prosjektleder for velferdsteknologi
 
 

"Maten er ikke gitt før den er spist"

NSCC_Logo_RGB

Stavangerregionen er blant regionene i landet som vil bli aller hardest rammet av eldrebølgen. Norwegian Smart Care Cluster (NSCC) er et klyngeprosjekt med utspring i nettopp Stavanger, og har som formål å bidra til innovasjon, utvikling og kommersialisering av nye løsninger innen velferdsteknologi. Et eksempel fra NSCC er prosjektet ”Maten er ikke gitt før den er spist”.

”Maten er ikke gitt før den er spist”
 
 
SYSCO_3-c43281d7d7

Teknologi fra skole og barnehage

Sysco er blant lokale aktører som ser muligheter for å bidra på området velferdsteknologi. Blant annet er teknologien fra Vigilo, en pakke IT-løsninger som i dag brukes i barnehager, skolefritidsordninger og skole, direkte overførbar til å løse mange utfordringer innen helse- og eldreomsorg.

Teknologi fra skole og barnehage