Agendakonferansen 2015 program

Bare én uke igjen

Torsdag 26. november blåses Agendakonferansen av for andre gang. Siri Lill Mannes er konferansier for årets program som har fått temaet: ”En attraktiv og konkurransedyktig region – hva skal til?” 

Haugaland Vekst er initiativtaker og arrangør for Agendakonferansen. På deltakerlisten har de hentet inn et bredt utvalg av regionens politikere og beslutningstakere, og målet er god representasjon fra ulike og toneangivende institusjoner i regionen vår.

–  Agendakonferansen er en årlig møteplass og strategisk workshop for ledere fra næringsliv og offentlige virksomheter i hele regionen. Målet med konferansen er å over tid styrke tillitt, kunnskap og strategisk samhandling på tvers av kommunegrensene, og til det beste for hele regionen, sier administrerende direktør i Haugaland Vekst, Tormod Karlsen.

”Attraktivitet i Haugesundregionen – tanker fra innsiden og utsiden av boksen”
Årets hovedforedragsholder er Christer Asplund. Asplund er av Financial Times beskrevet som ”en av Europas ledende konsulenter innen oppbygging av attraktive investeringsstrukturer på lokale og regionale steder”. Han har i 40 år arbeidet med utviklingsplaner for små og store byer og regioner i Europa og Asia, og blant andre Barcelona og Shanghai står på referanselisten.

Basert på Asplunds erfaring, vil han evaluere hvor vår region står i dag, hva vi kan og bør lære fra andre regioner, og gi oss noen tanker om hvordan vi skal komme dit.

”Én region, ett ansikt eller flere?”
I tillegg står blant annet ansvarlig redaktør i Haugesunds Avis Einar Tho på programmet. Tho vil oppsummere hovedpunkter i regionen fra de siste 12 månedene og hvorvidt diskusjonene som har vært har virket samlende eller splittende på identiteten vår som én region.

«Lille Speil på veggen der»

Også regiondirektør i Sparebank 1 SR bank, Runar Skarstein, vil ta utgangspunkt i hva som foregår i regionen i dag i sitt foredrag om hvor attraktiv og konkurransedyktig regionen egentlig er? Hvem trenger vi for å bli mer attraktive? hva mangler vi? Hva må til for å få til dette?

Siri Lill Mannes Einar Tho Christer Asplund

Det nye politiske landskapet
Regionen har også fått flere nye ordførere etter høstens valg, og det regionalpolitiske landskapet er skiftet. Siri Lill Mannes vil utfordre dem på temaer som samhandling, samferdsel, helse, sysselsetting, utdanning og så videre. Også deltakerne vil få mulighet til å utfordre ordførerne.

Etter å ha hørt diskusjoner og debatt, vil Asplund runde av med å presentere sitt perspektiv over hva han har hørt, og hvor regionen bør satse. Hva må til for å bli mer konkurransedyktig i Haugesundregionen?

Gode tilbakemeldinger
Agendakonferansen ble arrangert for første gang i fjor, og tilbakemeldingene var svært gode. En tilsvarende møteplass for regionalpolitiske spørsmål har vært etterspurt og savnet.

–  Jeg opplevde konferansen som svært bra. Den var nytenkende, tok opp dagsaktuelle temaer og hadde en rød tråd. Konferansen opplevdes som noe nytt, sa blant annet administrerende direktør i Haugaland Kraft, Olav Linga, i fjor.

_I8A6554 _I8A6587  _I8A6526

Engasjement fra regionens beslutningstakere er viktig for den videre utviklingen av Haugesundregionen, og innspillene som hentes inn under konferansen brukes videre i det regionalpolitiske arbeidet til Haugaland Vekst.

– Basert på tilbakemeldingene i fjor, legges det i år enda mer vekt på aktiv deltakelse under årets konferanse, blant annet ved at det er gitt mer plass til gruppediskusjon, forteller Tormod Karlsen.