– Det har gått over all forventning

Gjennom mange år i oppdrettsbransjen tenkte gründer Hans Ole Hidle at det måtte være mulig for en maskin å overta de tyngste løftene. I august presenterte han sin egen prototype på Aqua Nor i Trondheim, til jubel fra bransjen.  

– Jeg har arbeidet over tjue år i bransjen og tenkt at det må jo gå an å slippe å heve disse notene for hånd. De siste årene har jeg arbeidet med en tegning, som igjen er blitt til en prototype. Nå er vi i gang med enda en prototype, og vi håper at disse er i salg rundt juletider, sier Hans Ole Hidle.

Finally har Hans Ole kalt selskapet, og forretningsideen er et verktøy som letter og effektiviserer heving av not i oppdrettsanlegg. Maskinen sparer både arbeidstid, gir mindre slitasje på rygg og nakke, og øker sikkerheten mot uhell.

– Vi hadde med oss prototypen og en messevegg på Aqua Nor-messen i Trondheim i august. Målet var egentlig bare å sjekke markedet og vi ante virkelig ikke hva vi hadde i vente. Vi kunne ikke gå i fra, standen var helt full alle dagene og responsen var ubetinget positiv. Det tok sin tid å lande, og vi har vel egentlig vært helt overveldet siden, forteller Hans Ole.

Kompetanseheving i oppdrettsnæringen
Til tross for mange negative meldinger om andre maritime bransjer, går oppdrettsnæringen fortsatt som det suser. Konsekvensen av at det er nedgangstider kan til og med kanskje være positivt nytt for oppdrettsnæringen, tror Hans Ole.

– Vi trenger enda mer kvalifisert arbeidskraft innen oppdrett, og det er kjekt med nyutvikling. Det at mange høyt kvalifiserte personer går ledig nå kan representere spennende tider i vår bransje, sier han.