DNB NXT

Er du gründer og ønsker date med investorer?

DNB NXT 2017 under Nyskapingsuka blir en av regionens største møteplasser for investorer, vekstselskaper og gründere. En av regionens gründere vil også forlate arrangementet 20 000 kr rikere. 

Onsdag 1. november er det duket for arrangementet DNB NXT under den innovative nyvinningen Nyskapingsuka.

– Dette er et nasjonalt konsept, utviklet av DNB – primært for å skape en arena hvor gründere og de gode idéene møter kapital, forteller bedriftsrådgiver i DNB, Muamer Sehic.

Bakgrunnen for konseptet er at gründerbedrifter kan ha vanskeligheter med å skaffe kapital, da potensielle investorer ofte tenker veldig tradisjonelt om de vurderer å spytte økonomiske midler direkte inn i en bedrift.

– DNB har et massivt kontaktnettverk, bestående av både oppstartsbedrifter og investorer, og med DNB NXT utnytter vi nettverket vårt for å minske veien gründere må gå for å møte dem med kapital, sier Sehic.

Konseptet DNB NXT startet for rundt to år siden og hadde i fjor et massivt event i Oslo. I år har det tatt av i form av arrangementer i flere norske byer, blant annet i Haugesund nå under Nyskapingsuka, som varer fra mandag 30. oktober til fredag 3. november.

Matcher gründere og investorer

I forbindelse med DNB NXT har DNB i år også lansert en portal hvor både gründere og tidligfaseselskaper matches opp mot investorer, og omvendt, ved at brukerne oppretter profiler med utfyllende info rundt hvem de er og hva de er på utkikk etter.

– Enkelt forklart kan man si at dette er en portal hvor gründere og investorer dater på formelt og uformelt vis, for så å se om det ligger et potensielt partnerskap i luften, forklarer Sehic.

Under DNB NXT, som arrangeres i Garasjebryggeriet i Haugesund, vil det bli interessante foredrag og paneldebatter med fokus på blant annet hvordan og hvorfor store og etablerte virksomheter kan og bør arbeide med startups og gründere. Arrangementet vil ha både nasjonalt og lokalt fokus.

– Målgruppen for arrangementet er både gründere og etablerte bedrifter, som her vil lære hvordan andre arbeider med disse gruppene. Investorer kan også lære av andre investorer om hvordan og hvorfor de skal investere tidlig i tidligfaseselskaper.

Premie på 20 000 kr

DNB NXT, som arrangeres av DNB, Valide Haugesundregionen, Gründerloftet og Haugesundregionens Næringsforening, vil også inneholde en spennende pitchkonkurranse for gründere.

Se fullstendig program for DNB NXT under Nyskapingsuka.

– Under konkurransen får tidligfaseselskaper en ypperlig anledning til å presentere sine forretningsidéer for potensielle investorer. Pitch-begrepet er godt kjent i gründer- og venture kapital-miljøet, og det betyr kort sagt at selskapet får en begrenset tid til å selge sin forretningsmodell overfor investorer, forteller Marius Selsø Håkonsen fra Gründerloftet, og legger til:

– Vi har samlet 8 lokale gründerbedrifter med gode forretningsidéer og stort vekstpotensial, så her er det absolutt mulighet for å treffe en av fremtidens raketter. Vi håper naturligvis at konkurransen kan være døråpner for en dialog mellom gründer og investor, men som belønning ut over det har DNB donert en fin gavesjekk på 20 000 kr.

 – Behov for slike samlinger

Forretningsutvikler i Valide, Rikke Lønning, har fått god respons på arrangementkvartettens samarbeid med å skape en arena for tidligfaseselskaper og investorer.

– Tilsammen utfyller vi hele verdikjeden, og de mange svært gode tilbakemeldinger viser at det er et behov for slike samlinger. Investorer i vår region har ikke hatt tradisjon for å tenke så mye ut over eiendom, men vi ser en holdningsendring hvor det å investere i startups endelig blir oppfattet som kapital med stort avkastningspotensial.


Fakta om Nyskapingsuka:

  • Uka som setter innovasjon, endring og entreprenørskap i fokus.
  • Et samarbeid mellom private og offentlige aktører som har fokus på nyskaping.
  • Møteplass for entreprenører, investorer og etablert næringsliv i Haugesundregionen.
  • Arrangeres for første gang i 2017, 30. okt – 3. nov.
  • Antall arrangementer i 2017 er 16.
  • Meld deg på ett eller flere arrangementer, se www.nyskapingsuka.no

Fra venstre: Kristine Moe Sirnes, DNB, Marius Selsø Håkonsen, fasilitator hos Gründerloftet, Muamer Sehic, bedriftsrådgiver i DNB og Rikke Lønning, forretningsutvikler hos Valide Haugesundregionen.


For mer informasjon:

Muamer Sehic, bedriftsrådgiver i DNB
970 20 378 / muamer.sehic@dnb.no

Marius Selsø Håkonsen, fasilitator hos Gründerloftet
990 17 000  / marius@innovationlab.no

Rikke Lønning, forretningsutvikler hos Valide Haugesundregionen
922 42 186 / rikke@validehaugesund.no

Inger Kallevik Håvik, nestleder og ansvarlig for kommunalt næringsarbeid i Haugaland Vekst
404 05 091 / kallevikhavik@h-vekst.no