Er du vår neste jobbcoach?

Gi elever innblikk i hva ditt yrke innebærer, hva arbeidsdagen din går ut på og hva som skal til for å bli kvalifisert. Haugaland Vekst, via Haugaland Skole- og arbeidsliv, er stolte av å lansere konseptet Jobbcoach. 

Hva er en Jobbcoach?
Som jobbcoach kan du bli kontaktet av skolene for et skolebesøk som tar rundt 30-45 minutter. Du avgjør selv antall skolebesøk og når det passer.

Antall skolebesøk kan variere fra en til flere i året.

– Det viktigste er at du har lyst til å prate med ungdom om det du holder på med. For mange elever er det vanskelig å se sammenhengen mellom skolefag og arbeidsliv. Din oppgave som Jobbcoach blir å fortelle elevene hva du bruker din utdanning til, og hvilke muligheter den har gitt deg. Gjennom dette kan elevene få bedre kjennskap til ditt utdannings- og yrkesvalg, forklarer Ronny Sætre i Haugaland Vekst.

Det gis ikke lønn eller annen form for betaling for å delta på skolebesøk, men utbyttet er likevel stort. De fleste nevner gleden ved å møte og inspirere elever, og gi et positivt bidrag til elevenes valg av utdanning og yrke. Jobbcoach får nye perspektiver på sin egen arbeidshverdag gjennom refleksjon rundt hva de egentlig gjør på jobb, og de får utfordret seg selv gjennom å stå foran en klasse og fortelle om sine erfaringer.

Les mer om Jobbcoach her 

Da er kanskje du vår neste Jobbcoach? Bruk også ditt nettverk slik at vi får mange gode Jobbcoacher. Vi trenger innenfor alle typer yrker i hele Haugesundregionen!