Frokostmøte om havvind – fredag kl. 09.30

Flytende havvind gir store muligheter for norsk industri! Fredag inviterer Aker Solutions og Norwegian Offshore Wind Cluster til et spennende frokostmøte om havvind på Scandic Haugesund.

Norsk sokkel har noen av verdens beste vindressurser. Havvind kan skape titusenvis av nye arbeidsplasser langs hele kysten i Norge. De teknologiske løsningene finnes og blir i dag satt ut i livet rundt i verden. Det pågår nå en global konkurranse blant nasjoner om å være først på storskala flytende havvind.

Olje- og energidepartementet har sendt på høring et forslag om å åpne havområdene Utsira Nord og Sandskallen-Sørøya Nord for fornybar energiproduksjon. I tillegg ber de om innspill til området Sørlige Nordsjø II. Dette kan være første steg i utviklingen av Norge som havvindnasjon.

– Dette er en viktig del av det pågående arbeidet med en regional havstrategi, og jeg vil anbefale dette frokostmøtet både for næringsliv og politikere i regionen vår, sier administrerende direktør i Haugaland Vekst, K. Tormod Karlsen.

 

Dato: 9. august 2019
Tid: 09:30 – 12:00
Sted: Scandic Haugesund, Kirkegaten 166

Vi serverer en enkel frokost fra klokken 09:30. Presentasjonene starter 10:00.

 

Presentasjoner

Introduksjon til havvind  
Knut Vassbotn, Aker Solutions

Synergier mellom offshore og fornybar energi  
Håkon Vevang, Østensjø

Kommersialisering av havvind – sett fra leverandørindustrien
Magne Bjelland, Kværner

Offshore vind – regional strategi
Tormod Karlsen, Haugaland Vekst

 

Ved spørsmål, ta kontakt med Knut Vassbotn i Aker Solutions.

MELD DEG PÅ HER!