Nyskapingsuka 2018 går av stabelen i hele regionen fra 29. oktober til 2. november. Innovasjon, endring og entreprenørskap står i fokus, og det blir en uke med inspirerende og lærerike arrangementer som skal styrke og fremme innovasjon og vekst i Haugesundregionen.

Det er Haugaland Vekst som er initiativtaker bak den årlige Nyskapingsuka, som arrangeres i tett samarbeid med en rekke aktører som har til felles å jobbe for vekst og nyskaping i regionen vår, fra Sauda, Suldal og Etne i øst, Utsira i vest, Sveio i nord og Karmøy i sør.

– Målet har vært å skape møteplasser for entreprenører, investorer, bedrifter, studenter og det offentlige, hvor en kan utveksle kunnskap, dele nyskapende idéer og knytte kontakter, forteller Vidar Vorraa i Haugaland Vekst.

Variert program

I tillegg blir det flere spennende samlinger og møtepunkter for gründere, studenter og næringslivsfolk, er det også flere større arrangementer som etterhvert har blitt faste stolper i Nyskapingsuka.

– Vi har et godt og variert program som favner bredt, både innholdsmessig og målgruppemessig, sier Vorraa.

målTid er også en del av Nyskapingsuka, der lokale næringslivsledere inviterer studenter og gründere hjem for å utveksle erfaringer over en god middag.

!Konferansen by Kvinneraadet har «Fryktløs» som tema i år, og hovedforedragsholder er Anja Hammerseng Edin. Lokale stemmer på Garasjebryggeriet er blant andre Astrid Furholt, Caroline Smedsvig og Ernst André Grønås.

Bedriftenes Dag arrangeres i år for syvende gang, og nå med tittelen “Det begynner i det små”. Konferansen har etablert seg som en spennende og nyttig møte- og nettverksarena for næringslivet og samler årlig rundt 160-170 næringslivsledere. Konferansen kan i år skilte med besøk av Prinsesse Märtha Louise og finansminister Siv Jensen.

Fra tabber til suksess

Nytt i år er Næringsforeningens «10 Minutes: Fuck-up kveld» på Café René.

– Her blir det satt fokus på at det å gå på trynet i mange sammenhenger kan gjøre deg bedre rustet for suksess. I Silicon Valley sies det at investorer ikke tør satse på deg før du har en konkurs eller to på CV’en. Derfor blir det spennende å høre kjente næringslivsledere som Sigurd Aase, Margaret Hystad og Stein Lande fortelle om sine største feilgrep, sier Vorraa.

Hele programmet for Nyskapingsuka 2018 er tilgjengelig her: http://www.nyskapingsuka.no