Under Skape Forum i Nyskapingsuka i fjor ble Anne Marthe Widvey inspirert til å følge drømmen, og starte sitt eget firma. Nå er hun en av regionens største influencere.

Anne Marthe Widvey hadde arbeidet med foto i mange år, men hadde lenge hatt en drøm om å starte for seg selv.

– Jeg ville jobbe alene og styre min egen hverdag. Men jeg syntes samtidig at tanken var kjempeskummel. Jeg er perfeksjonist, og liker å ha full kontroll. Jeg var selvsagt redd for at det skulle bli vanskelig å få oppdrag, at jeg skulle gå for lenge uten inntekt og at jeg ikke skulle klare å puste skikkelig, smiler Widvey.

Skape Forum ga mot

Men under Nyskapingsukas «Skape Forum» i fjor fikk Widvey den overbevisningen hun trengte.

– Det var så inspirerende å høre på de som hadde gått opp løypa før meg. Som også hadde de samme kvalene, men som hadde fått det til. Flere av dem hadde gått måneder uten lønn, men det var så tydelig at det var verdt det, sier Widvey.

Hun hadde spart penger en periode, i tilfelle hun fikk mot til å satse.

– Jeg laget for og mot-lister, og mens for-listen var kjempelang, hadde mot-listen bare et par punkter: Inntekt og pensjon. Og det var de to punktene jeg under Skape Forum innså at det var mulig å komme seg rundt, forteller Widvey.

Vil inspirere

Uken etter Skape Forum sa Widvey opp jobben sin, og begynte å legge planer for sitt eget selskap der hun ville satse som influencer og fotograf. Hun hadde lenge vært aktiv med blogg og egen Instagram-profil, men nå var målet å tjene penger på inspirerende innlegg.

– Det var ikke så mange influencere/bloggere her i regionen, så bedrifter som ville bruke influencere i sin markedsføring hadde få de kunne benytte seg av. Mitt fokus er på inspirasjon og positivitet, og jeg prøver også å ha et miljøfokus.

Å starte for seg selv har vært helt rett for Anne Marthe. I dag lever hun godt av selskapet sitt, og anbefaler alle som vurderer å starte for seg selv, å gjøre det. Og gå på Skape Forum.

– Arrangementer som Skape Forum er utrolig positivt, og noe mange burde få med seg. Det er så mange som har gode idéer og lyst til å skape noe nytt, men som kanskje ikke våger. På Skape Forum blir man inspirert, man får gode råd, og man kan knytte kontakter. Jeg gleder meg til torsdagens arrangement, sier Widvey, og trekker spesielt frem «Trollkar» som en hun ser frem til å høre på.

– Jeg er imponert over det han har fått til. Det er nesten litt London/New York over det. I lille Haugesund. Kjempekult, sier Widvey.

Årets Skape Forum

Årets Skape Forum finner sted hos Høgskulen på Vestlandet torsdag 1. november. Der kan man møte “Trollkar” Heming Welde Thorbjørnsen, sammen Torstein Hatlevik fra Håheim gård, Øivind Lindøe fra Matkanalen, Bengt Haugland fra Norcable og Jens Inge Eng fra Capt Sig Hansen Krabbeagn.

Hele programmet for Nyskapingsuka 2018 er tilgjengelig her: https://nyskapingsuka.no/program