Arrangementet «Kvinner i senrum» ble i går avsluttet med ærlige innlegg fra lokale og sentrale, kvinnelige næringslivsledere.

Arne-Christian Mohn
Initiativtager til Kvinner i sentrum-arrangementet, Haugesund-ordfører Arne-Christian Mohn.

– 50 prosent av oss menneskene er kvinner, derfor vil jeg også gjerne høre dem. Slik åpnet initiativtaker til «Kvinner i sentrum», ordfører Arne-Christian Mohn, arrangementets andre del i bystyresalen i Haugesund rådhus torsdag kveld, hvor temaet var Kvinner som ressurs i framtidens Haugesund.

Første akt startet på Totalen på formiddagen, hvor grunder og klesdesigner Kristine Bruvik Vikse ble gjort stas på i anledning 10-årsjubileet for hennes klesbutikk for barn og merkevare MeMini.  Kvinnelige næringslivsprofiler var så på vandring i Haugesund sentrum sammen med ordføreren, hvor følget besøkte sju butikker med kvinnelig ledelse.

Sammenkomsten i bystyresalen ble ledet av varaordfører May Britt Vihovde, som i tur og orden introduserte kveldens innledere: Arbeiderpartiets generalsekretær Kjersti Stenseng, LO-leder Gerd Kristiansen, adm.dir i Deepwell Martha Kold Bakkevig, sentrumskoordinator Camilla Klovning Strømø og grunder og klesdesigner Kristine Bruvik Vikse.

De rundt femti kvinnelige tilhørerne som hadde møtt opp, var vitne til en aldri så liten historisk begivenhet da Kjersti Stenseng som første generalsekretær fra Ap besøkte byens bystyresal. Gudbransdølen skulle sammen med LO-leder Kristiansen ta for seg spørsmålet «Hvordan slå i gjennom og påvirke utviklingen som kvinnelig leder.»

– Still kritiske spørsmål

Stenseng påpekte at forskning viser at likestilling i toppledelse lønner seg.

– Bedrifter som har likestilt fordeling av kjønn i ledelsen har konkurransefortrinn og styrker innovasjonsgraden. Speiling av samfunnets mangfold, med dets ulike hudfarger, religioner og kjønn, slår positivt ut på regnskapet. Likestilling, og ikke bare for kjønn, blir ikke til av seg selv. Toppledelsen må selv legge til rette for å bryte ned eldre tradisjoner.

Kjersti Stenseng
Generalsekretær i Arbeiderpariet, Kjersti Stenseng.

Hennes oppfordring til kvinner i Haugesundregionen er å gripe mulighetene som kommer. Og om de ikke kommer, skap dem selv.

– Dere må si ja takk. Og blir dere ikke spurt, må dere melde dere på. Og sist men ikke minst; dere må tørre å stille kritiske spørsmål, avsluttet generalsekretæren.

– Bygg og ta del i nettverk

LO-leder Kristiansen påpekte i sin innledning at fraværet av kvinner i ledende stillinger er en mangelvare mange steder og i flere regioner i Norge, ikke bare i Haugesund og omegn.

– Bygg og ta del i nettverk som backer og motiverer dere. Kvinner trenger i større grad enn menn gjerne et siste dytt fra støttespillere for å ta den siste og endelige avgjørelsen om å tørre å satse mot toppen. Kvinner ser hindringer og ikke muligheter, og legger bort søknader når de kommer til kriterier de ikke oppfyller. Menn stopper ikke der, de tenke heller at det er noe de kan lære seg.

– Jeg hadde heller ikke tro nok på meg selv, men mine nettverk og folkene rundt meg støttet og backet meg oppover.

Hun påpekte videre at ledende stillinger og posisjoner som eksempelvis rådmenn, biskoper og skiløpere tidligere bare var egnet for menn.

– Men dette er områder hvor vi kvinner har brutt oss inn på ved å bryte ned tradisjonene. Det må vi våge å fortsette med.

– Du må være villig til å snakke deg selv opp og villig til å prioritere bort andre deler av ditt liv, manet hun, og trakk frem statsminister Erna Solberg som et eksempel. Etter valget ble det gjort et større intervju med Høyre-lederen hjemme hos henne, hvor interiør og farger fremdeles befant seg på 90-tallet. Mange vil også si seg enige i at fotoene fortalte at det var et noe rotete hjem.

– Men dette var noe Solberg var helt åpen om. «– Det er fordi jeg aldri har brukt mye tid på det. Jeg har valgt det bort».

– Gi litt f*** og drit i kritikk. Du må være forberedt på å møte motgang som herseteknikker, usynliggjøring og latterliggjøring. Men når det kommer, må du være i stand til å si «Dette finner jeg meg ikke i!».

Kristiansen avsluttet sitt innlegg ved å stille de fremmøtte spørsmålet om de trodde hun hadde vært LO-leder om hun ikke hadde prioritert bort andre ting, noe hun også tok opp igjen i kveldens panelsamtale, hvor hun utdypet:

– Jeg har prioritert bort det sosiale. Det er min mann som pleier vår sosiale omgangskrets og som sørger for at den er der når jeg endelig komme hjem. Nå, som LO-leder, har jeg også nedprioritert både barn og barnebarn. Men dette er noe jeg har gjort etter diskusjoner hjemme, hvor vi ble enige om at det er bortprioriteringer som må til.

– Skap tillit

I sin innledning tok Deepwell-leder Kold Bakkevig for seg hva som skaper gode ledere, uavhengig av hvilket kjønn de har:

Martha Kold Bakkevig
Adm.dir i Deepwell, Martha Kold Bakkevig.

– Evnen til å klare sine målsettinger. Se dine ansatte. Legg tilrette for kreativ utfoldelse. Vær saklig og profesjonell. Gjør du dette, får du tillit som leder. Gå foran som et godt eksempel, og følg samme regler som du setter for dine ansatte.

Kold Bakkevig fortalte at hun har vokst opp med foreldre som viste at de hadde troen på sine barn. Noe hun har vært opptatt av å videreføre til sine egne barn.

– Gi dem troen på seg selv. Dette er noe som gjorde at jeg selv våget å gå inn de dørene som har åpnet seg. Og ung og lovende som jeg er, har jeg enda flere dører jeg skal gjennom, smilte direktøren.

– Alle må inkluderes

Camilla Klovning Strømø, sentrumskoordinator i Haugesund sentrum, kunne også fortelle om støtte på hjemmebane fra da hun vokste opp.

– «– Du kan få til hva som helst», var signalet fra mine foreldre. Og jeg grep de mulighetene som kom, og ble også bedriftleder som 18-åring, sa Strømø.

Camilla Klovning Strømø
Sentrumskoordinator, Camilla Klovning Strømø.

27-åringen har hatt flere lederstillinger og -verv siden den gang, blant annet som leder for oppvekststyret i Haugesund kommune og som nåværende styreleder for Haugesunds Handelsstands Forening – en titulering hun selv tok initiativet til å endre fra formann til styreleder. 

Strømø har selv liten erfaring med å føle seg tilsidesatt av menn.

– Jeg har heller opplevd at menn har backet meg opp.

Hennes innledning handlet om hva som skal til for å sikre en positiv utvikling av Haugesund som regionsenter.

– Alle må inkluderes. Og vi må ikke bare se på kjønn, men også gi de unge muligheten, sa sentrumskoordinatoren, og trakk frem en mye omtalt artikkel med overskriften «Vi bygger regionen», hvor det var et titals næringslivsledere avbildet. Alle menn rundt de 50.

– Det som er galt med dette bildet er ikke bare at alle er menn, men at alle er rundt 50 år. Vi må skape rom og slippe til de unge, de med en annen hudfarge og generelt det store mangfoldet.

Strømø mener også at vår region fremdeles har noe uoppgjort med Janteloven.

– Den må begraves. Igjen. Vi må snakke positivt om hverandre, noe vi i Haugesund dessverre ikke er så flinke til.

Kristine Bruvik Vikse
Grunder og klesdesigner, Kristine Bruvik Vikse.

Kristine Bruvik Vikse, klesdesigner og 7. generasjons haugesunder, pratet foran forsamlingen om sine erfaring som kvinnelig gründer og leder i en kvinnedominert næring. Hun fortalte om sitt liv som grunder og samtidig være småbarnsmor. 

– Jeg er oppvokst med holdninger som sier at dét å være kvinne ikke er en hindring for å klare å nå målene du setter deg.

– En perfekt verden som ikke finnes

Varaordfører Vihovde stilte under arrangementets avsluttende panelsamtale spørsmålet om kvinner er avhengig av å ha kvinnenettverk rundt seg for å få tildelt lederstillinger.

– Jeg har gått inn i de rett og viktige nettverkene, uavhengig om de består av kvinner eller menn, påpekte Kold Bakkevig.

På et siste spørsmål fra salen om hva paneldeltakerne hadde prioritert bort på sin vei oppover, svarte Kold Bakkevig at man må legge bort det som ikke betyr noe.

– Husk for eksempel at sosiale medier er et bilde av en perfekt verden som ikke finnes. Det er en tilgjort verden, og er bare image-bygging. Det er helt ok å ikke ha alt på stell hjemme og å komme hjem ti minutter før klubbvenninne kommer inn dørene med sushi og polvarer.