Nettverksbygging for nybegynnere

Med arrangementet «Ka skjer ittepå?» vil Haugesundregionen senke terskelen for nettverksbygging, og dermed gjøre viktige kontakter tilgjengelige også for studenter og nyutdannede som har sine styrker på andre arenaer enn de sosiale.

60-70 prosent av norske stillinger lyses aldri ut, men fylles heller gjennom allerede eksisterende nettverk og kontakter. Du kan like det eller ikke, men sånn er det.

Heldigvis er nettverk og kontakter noe som kan bygges og skapes, selv om det ikke alltid er så enkelt å vite hvordan. Dessuten er ikke alle like komfortable med å oppsøke sosiale settinger der relasjoner oppstår. Men finnes det en enkel framgangsmåte som gjør at studenter og nyutdannede kan bli tatt inn i det gode selskap i de selskapene og bedriftene de kunne tenkt seg å jobbe for? Det finnes flere muligheter, men på Haugalandet vil arrangementet Ka skjer ittepå? være en meget god start.

Jannicke Kvarven i Haugesundregionen.

Jannicke Kvarven i Haugesundregionen.

Ka skjer ittepå? avholdes tirsdag 9. august i bakgården på Haugaland Kraft. Det er et gratis arrangement i regi av Haugesundregionen, der over 30 bedrifter setter av en kveld for å mingle med potensielle fremtidige arbeidstakere.

Arrangementsansvarlig Jannicke Kvarven er fullstendig klar over at det kan være skremmende å oppsøke bedrifter for å «selge seg selv». Derfor skal Ka skjer ittepå? være et arrangement for alle, ikke bare de som er fullstendig komfortable i slike sosiale settinger.

– I år vil vi fokusere ekstra på de som er litt introverte. Vi vil være der gjennom hele kvelden for å hjelpe folk. Vi kan ta runden sammen, eller bare gi råd om for eksempel hvem du bør snakke med. Denne kvelden er for alle, og dersom du har lyst til å være helt anonym og bare gå rundt og kikke, er det helt greit. Mange bedrifter lyser ut stillinger med spesifikasjoner om utadvendthet og sosiale ferdigheter. Det kan føre til at mange vel så kvalifiserte søkere går under radaren, sier Kvarven.

Arrangementet skal være tilgjengelig og inspirerende for framtidige arbeidstakere innen alle bransjer. Mye spennende står på programmet, i tillegg til konkurranser, tapasbord og noe godt i glasset. Dette har vist seg som en vinnende oppskrift i mange år.

Ka skjer ittepå? har vært fullbooket de siste fire årene, og det begynner å minke på plassene også i år. Vi har plass til 200, og nå har vi over 150 påmeldte. Så hvis du vil være med, bør du være rask, sier Kvarven.

Arrangementet er gratis, men krever påmelding. Festlighetene starter klokken 18.oo.

Mer informasjon om program og hvilke bedrifter som kommer, samt påmelding, finner du her.

Du kan også høre arrangementsansvarlig Jannicke Kvarven om Ka skjer ittepå? på Radio102 her.