Nytt kurs i digital forretningsforståelse

Høgskolen på Vestlandet (HVL) setter opp kurs i Digital strategi og forretningsforståelse til høsten. Et svært relevant kurs som de mener regionen kan dra nytte av.

 

– Kurset er utviklet med tanke på at mange bedrifter opplever at de må ha en omstilling til en mer digital forretningshverdag, med nye krav fra kunder og i møte med konkurrenter. Bedrifter har ofte automatisert mye og har systemer som gjør at mye informasjon er lagret digitalt og forenklet arbeidsprosesser, men det handler like mye om å transformere måten bedrifter fungerer på, endre forretningsmodellene eller prinsippene bedriftene opererer etter. Å være på kurset er en god måte å knytte nettverk på og ikke minst få kjøtt på beinet og strategiske verktøy om det alle snakker om, sier Hilde Albertine Gjertsen, som er prosjektkoordinator  og studieveileder for etter- og videreutdanning på HVL.

Kurset skal gi grunnleggende kunnskaper i hvordan digitale ressurser og teknologier påvirker forretningsdrift og utvikling av virksomheter.  Fokus er å kunne se mulighetene, og truslene, som teknologi representerer for bedrifter innenfor ulike bransjer.

Høgskulen ønsker å være tett på næringslivet og mener at dette kan være et kurs som regionen kan dra nytte av, ikke minst fordi at man ikke trenger å reise og at det kan tas utenom jobb. Kurset er et etter- og videreutdanningsstudie på 15 studiepoeng som skal gå i høst. Studiet inkluderer to fysiske helgesamlinger og en nettsamling i Haugesund. Det er fokus på praktisk tilnærming, hvor man kan ha sin egen bedrift som prosjekt og få større tyngde, verktøy og kompetanse for å gjennomføre omstillingen.

Kurset har vært kjørt på campus Bergen tidligere, men denne gang er det Haugesund som får muligheten. Kurset holdes av førstelektor Tarjei Alvær Heggernes, som i august er aktuell med boken Digital forretningsforståelse. Han har også en egen podcast hvor han regelmessig intervjuer gjester innenfor samme tema. Heggernes er en ettertraktet foreleser som i tillegg til å undervise på HVL i Bergen, også underviser på BI og Handelshøyskolen.

Les mer om kurset og søknadsskjema her!