Jannicke Kvarven i Haugesundregionen.
Jannicke Kvarven i Haugesundregionen.

Den såkalte røde tråden var mer som en tykk rød tau under Haugesundregionens nettverksmøte torsdag. Stedet var det nylig ferdigstilte bygget til Haugesund Sanitetsforenings Revmatismesykehus, og temaet for de forskjellige innleggene var alle helserelaterte. Blant deltakerne fant vi representanter fra både næringslivet og kommunene, samt en rekke rådgivere ved distriktets ungdomsskoler. På initiativ fra medarrangør Ronny Sætre i Haugaland Skole- og arbeidsliv var rådgiverne invitert for å hente inspirasjon og innsikt som de igjen kunne føre videre til ungdommene på sine respektive skoler som snart skal velge studieretning.

Haugesundregionens representant i arrangørkomitéen, Jannicke Kvarven, var svært fornøyd med arrangementet.

– Først av alt må jeg få lov til å skryte av de nye lokalene til Revmatismesykehuset. Det har blitt helt fantastisk flott der, og det er virkelig et sykehus som byen kan være stolt av. Det er kjekt å se et sykehus med litt farge på veggene, og langtidsrommene så ut til å holde hotellstandard. Vi var også så heldige å være de første som tok i bruk blant annet auditoriet, og jeg kan skrive under på at dette er et praktbygg, sier Kvarven.

Helge Ytterøy L’orange ved Revmatismesykehuset var også svært fornøyd

med å endelig få vist fram det nye bygget.

– Vi er veldig stolte av bygget, og selv om vi ikke fikk vist fram alt, store deler av sykehuset er allerede tatt i bruk, var det fint å få en slags generalprøve før den offisielle åpningen 9.-11. november, sier Ytterøy L’orange.

9. november kan alle som vil ta det nye sykehuset nærme

Bergen-selskapet AbleOn i aksjon på talerstolen.
Bergen-selskapet AbleOn i aksjon på talerstolen.

re i øyesyn. Da er det nemlig åpen dag.

– Denne dagen stenger vi poliklinikkene også, så publikum kan inspisere og oppleve hele sykehuset. I løpet av åpningsdagene vil det også bli mer offisielle tilstelninger, blant annet en åpningsmiddag, men det er den åpne dagen jeg ser mest fram til, sier han.

Ytterøy L’orange lot seg også imponere av både foredragsholderne og arrangørene.

– Det var en veldig nyttig samling. Jeg synes selv det var veldig gøy å få et innblikk i andre virksomheter i regionen, og ikke minst med tanke på yrkesveiledning var det en viktig dag. Vi hadde menge rådgivere på ungdomsskoler rundt i distriktet til stede. De fikk et godt innblikk i hvilke muligheter som finnes, noe de kan dele videre med sine elever, sier L’orange.

Også Kvarven var fornøyd med det faglige innholdet.

– Jeg må trekke frem det fantastisk spreke innlegget fra Bergen-baserte, AbleOn. Tre unge damer som vil utgjøre en forskjell for demente. Minst en av dem har selv erfaring med demens i familien, og hun så hvor vanskelige ting kan bli. Særlig dusjing kan være en utfordring. Det er årsaken til mange fallskader i hjemmet. AbleOn har laget et produkt som skal gjøre hele dusjprosessen enklere. De holder på med patentsøknad for produktet, og har allerede vunnet 1 million kroner i gjennom en gründerkonkurranse. Veldig spennende saker, sier Kvarven.

Haugesund kommune orienterte også om sitt brede spekter av helsetjenester under torsdagens nettverksmøte, noe Kvarven mener var ekstra viktig for rådgiverne i salen.

Lunsj i pasientrestauranten på det nye Revmatismesykehuset.
Lunsj i pasientrestauranten på det nye Revmatismesykehuset.

– Alle kommuner er store arbeidsgivere. De dekker så mange områder at det er vanskelig for både jobbsøkere og rådgivere å forstå hvor store de faktisk er og hvor mange muligheter som finnes i kommunen, for eksempel ved å jobbe på tvers av flere bransjer, sier Kvarven.

Hun satte også pris på Sturle J. Monstads (Haugaland Vekst) innlegg om velferdsteknologi.

– Varme hender er fremdeles viktig, men ny teknologi kan løse mange problemer. Vi har behov for nytenkning og innovasjon, noe AbleOn er et ypperlig eksempel på. Alt i alt var det en spennende dag, og jeg fikk flere tilbakemeldinger på at dette var blant de beste nettverksmøtene vi har arrangert, avslutter Kvarven.