Tidligere denne uken var Haugaland Vekst sammen med fylkesordfører Marianne Chesak på besøk hos Toma i Haugesund i forbindelse med den nasjonale kampanjen «Læreplassjeger».  Matprodusenten Toma har nemlig nå bestemt seg for at de skal ta inn en lærling og de er godt i gang med prosessen om å bli godkjent lærebedrift.

– Nå skal vi gjøre det som trengs for å bli godkjent lærebedrift. De som ønsker å gå i retningen innen industriell matproduksjon får mange spennende oppgaver i vår bedrift, sier Sigurd Mølstre i Toma.

Fylkesordfører Marianne Chesak er svært glad for at Toma nå skal ta imot minst en lærling.

– Det å ha lærlinger er svært givende for bedrifter og kan være en stor ressurs. I tillegg er det viktig å tenke på rekruttering. Vi er gode på læreplasser i Rogaland, men skal jobbe knallhardt for at vi blir enda bedre. Vi trenger mange fagarbeidere i årene som kommer og da MÅ vi ha med oss bedrifter som vil satse på ungdommer. Jeg håper virkelig vi får med oss flere nye bedrifter på dette, sier fylkesordføreren.

Stian Nilsen fra Lærlingkompaniet er også svært begeistret over at Toma har bestemt seg for å vise samfunnsengasjement.

– Vi har fortsatt noen som står uten læreplass, og industriell matproduksjon er et sikkert valg for de som ønsker seg en trygg og god jobb, sier Nilsen.

«Læreplassjeger» er en landsomfattende kampanje som Haugaland Vekst, sammen med mange andre aktører regionalt og nasjonalt, deltar i. Kampanjen har til hensikt å understøtte fylkeskommunenes arbeid med å rekruttere flere lærebedrifter og læreplasser.

– Målet er at flere bedrifter skal ta imot lærlinger. Det er svært viktig for vår region at bedrifter som ikke har hatt lærlinger tidligere vet om lærlingordningen og hvor fantastisk bra det kan være for bedriften å ha lærlinger, sier Ronny Sætre i Haugaland Vekst.

Vi ønsker Toma lykke til som ny lærlingbedrift, og oppfordrer andre bedrifter til å ta imot lærlinger!

Les mer om besøket i Haugesunds Avis  

Læreplassjeger-kampanjen 2020

  • En landsomfattende kampanje som  har til hensikt å understøtte fylkeskommunenes arbeid med å rekruttere flere lærebedrifter og læreplasser
  • Ved siden av fylkeskommunene er alle fagforbund, bransjeorganisasjoner, opplæringskontorer og skoler også invitert til å bli læreplassjegere
  • Tusenvis av lærebedrifter over hele landet vil få tilsendt rekrutteringsbrosjyre og bli kontaktet av læreplassjegere
  • Det er laget felles materiell som kan brukes fritt av alle som vil ta del i kampanjen
  • Potensielle lærebedrifter kan melde sin interesse her: www.læreplassjeger.no