Ragnhild Brekke, sivilingeniør i marin teknikk ved NTNU (student)

Ragnhild Brekke  
Studerer:
4. året på sivilingeniør innenfor marin teknikk på NTNU, med spesialisering innen undervannsteknikk (for øyeblikket på utveksling i Australia)
Vil jobbe med: utvikling av undervannsteknologi og prosjektplanlegging

10173718_10156311252750142_2198917399073738942_nRagnhild Brekke har vært i løpende kontakt med Haugesundregionen siden hun gikk på videregående. Første møte var som russepresident på Skeisvang VGS hvor hun, sammen med andre representanter fra russestyrene på Haugalandet, møtte Haugesundregionen for å gi innspill til hva som kan gjøres for å få Haugalendinger som studerer ute tilbake til regionen. Da Ragnhild i 2012 flyttet til Tronheim for å starte på sivilingeniørutdanningen sin i marin teknikk ved NTNU, tok hun opp igjen kontakten.

-Etter kort tid i Trondheim ble jeg tatt opp i en av NTNUs mange frivillige studentorganisasjoner, Teknologiporten. Teknologiporten har som mål å skape tettere kontakt og bedre informasjonsflyten mellom teknologistudenter og næringslivet, og jeg tok over ansvaret for Haugesundregionen. Én av oppgavene mine ble å skape et arrangement for studentene i Trondheim i samarbeid med Haugesundregionen, og det var i denne sammenhengen jeg tok opp kontakten med Jannicke igjen. Sammen fikk vi til et ordentlig bra arrangement, forteller Ragnhild.

Året etter fikk de satt sammen et nytt Haugesundregionen-arrangement i Trondheim, samme dagen som FKH skulle møte Rosenborg på Lerkendal stadion.

– Vi fikk sydd arrangementet vårt sammen med fotballkampen, og det ble en kjempesuksess! Det til tross for at FKH tapte, mimrer Ragnhild.

Fortsatt tett dialog
Ragnhild har opprettholdt kontakten med Haugesundregionen, og deltatt på mange arrangementer også hjemme, som blant annet «Ka skjer ittepå» i Haugesund. I sommer skal hun jobbe for Sjøfartsdirektoratet.

– Haugesundregionen har hjulpet meg med å knytte god kontakt med veldig mange bedrifter og bedriftsrepresentanter, samt vist meg nye sider av regionen. Dette har blant annet hjulpet meg til å få gode, relevante sommerjobber opp gjennom studietiden. Haugesundregionen har økt interessen for å flytte tilbake til Haugesund når jeg er ferdig utdannet neste sommer, sier hun.

Og hun er tydelig om hvorfor arbeidet som gjøres på omdømme- og rekrutteringsprosjektet er viktig for regionen:

– Haugesundregionen må fortsette å vise seg frem, ikke bare i Haugesund. Det er viktig at de fortsetter å vise hvilke muligheter som ligger her, både innenfor arbeid og fritid. Og det er viktig å vise at regionen er konkurransedyktig mot de store norske byene som tiltrekker seg mange nyutdannede. Jeg vet at regionen har masse å by på, og Haugesundregionen bidrar til at andre også får vite det, sier hun.

– Jeg er sikker på at om jeg får et godt tilbud i Haugesund når jeg er ferdig utdannet sommeren 2017, flytter jeg med glede hjem igjen.

Toppbilde: NTNU i Trondheim