Sauda-ungdommen om «Mi kraft»

Ungdomsskole-elever fra kraft-kommunen Sauda var invitert til Agendakonferansen for å gi sine perspektiver på fremtidens kraft og bærekraft.

Mens utslippene fra fabrikkpipene i Sauda lenge ble sett som noe positivt, ettersom det betydde arbeidsplasser, innså man etterhvert at det hadde store negative konsekvenser for miljøet. Sauda-elevene hadde mange tanker kloke om fremtiden for hjemplassen sin, og hva konkret Eramet kan foreta seg for å sikre en bærekraftig fremtid for regionen.

– Vi tenker at det er bra at Eramet er det beste mangansmelteverket i verden, men man kan alltid bli bedre. Vi syns det er positivt at det er mange tanker om hvordan fabrikken kan bli mer bærekraftig, blant annet ved å sette av mer penger på budsjettet til å sikre at de stedene hvor Eramet får råvarene sine fra også blir mer bærekraftig, sier Tamar De Heer (13).

Se video med Vanja Farkas Skår (13), Ingeborg Sejersten Bødtker Fattnes (14), Tiril Høiland(13), Ida Håheimsnes (14), Astrid Agate Fattnes (14) og Tamar De Heer (13) fra Sauda Ungdomsskole her: