Skal hente hjem kreative studenter

Haugaland Vekst og Haugesundregionen.no har igangsatt den unike sommerjobb-prosjektet Sildikon Valley, der unge studenter blir invitert med på å løse konkrete utfordringer som store bedrifter på Haugalandet står overfor.

Sildikon Valley er et samarbeidsprosjekt mellom bedrifter fra Haugesundregionen som ønsker å utfordre de største talentene norske universiteter og høyskoler har å by på. Store virksomheter som Gassco, Haugesund kommune, Omega, Sjøfartsdirektoratet, Atea, Haugaland Kraft, Appex, Bouvet, Aibel og Hatteland venter nå på innovativ studenthjelp i sommer.

Arbeidserfaring og nettverksbygging

Jannicke Kvarven, Haugaland Vekst

– Nærmere 50 studenter får nå mulighetene til å få noe ekstra ut av sommerjobben sin ved gå inn i store og spennende virksomheter og faktisk gjøre en forskjell. I tillegg til å bidra med å løse utfordringer i bedriftene, arrangerer vi også faglige og sosiale samlinger med sommeransatte fra andre bedrifter. Med Sildikon Valley legger vi opp til at studentene skal få mulighet til å utfordre seg selv, bygge nettverk, skaffe seg relevant arbeidserfaring og bli kjent med det spennende næringslivet i regionen vår, sier mulighetsutvikler Jannicke Kvarven i Haugaland Vekst.

På studentjakt i Trondheim og Bergen

Denne uken er Haugaland Vekst i Trondheim og Bergen for å markedsføre Sildikon Valley overfor studentene.

– Vi har med oss flere lokale virksomheter fra Haugalandet, blant annet flere som deltar i Sildikon Valley-programmet. Vi har også med oss mer vanlige sommerjobber, ledige stillinger og korte og faglige foredrag. Vi har nettverk og kommuner som gjør sitt beste for å ta imot studentene, og Sildikon Valley-klyngen kan også tilby også en rekke bachelor- og masteroppgaver, i tillegg til muligheten for fast jobb etter endte studier, sier Kvarven.

Les mer om Sildikon Valley her

 

Tekst: PYX