Start riktig – unngå feil

Tirsdag 13. mars arrangerer Haugaland Vekst seminaret «Rett fra starten» i samarbeid med Skatteverket Vest og Skape. Her ønskes gründere og nyetablerte bedrifter velkommen for å lære mer om skatter og avgifter for de som starter egen virksomhet i Norge.

-Seminaret skal spre kunnskap og kompetanse slik at gründere og nyetablerte skal vite hvilke skatter og avgifter som er viktige før oppstart. Hovedfokuset ligger på at du skal starte riktig, og ikke gå inn og reparere eventuelle feil i etterkant, sier Rita Leinan,  i Haugaland Vekst.

Leinan peker på viktigheten av å delta på slike kurs og seminarer, og mener at deltakerne kun høster fordeler og gode råd.

-Det kan være lett å tenke «dette klarer jeg selv», og at man kanskje ikke ser risikoen og fordelene med å gå gjennom et slikt kurs. Vi anbefaler likevel alle å delta på våre arrangementer for gründere om nyskapningsaktiviteter. Ikke undervurder nødvendigheten av forberedelse og forundersøkelse, råder Leinan.

Les mer om «Rett fra starten» og meld deg på her!

Bor det en gründer i deg?
Dersom du har en god idé eller er klar for å starte gründervirksomhet, står Haugaland Vekst klar for å ta imot deg. Leinan påpeker at du blant annet kan få støtte fra NAV for et helt år for å drive egen bedrift.

-Dette er en kjempemulighet for de som er arbeidsledige og som ønsker å realisere sin drøm, sier Leinan.

Hun råder gründerspirer i regionen til å ta kontakt med næringssjefen i sin kommune. Her vil du også bli introdusert for Haugaland Vekst for en samtale med mennesker som ønsker å hjelpe deg med hvordan du går videre for å starte og komme i gang.

Ta et kurs hos Haugaland Vekst
Haugaland Vekst arrangerer kontinuerlige kurs og seminarer tilknyttet nyskapning og gründervirksomhet. Allerede 20. mars er det duket for etablererkurs og en innføring i hva som skal til for å etablere egen virksomhet. Kurset går også i dybden og forteller om hvilke problemstillinger du mest sannsynlig vil treffe som selvstendig næringsdrivende. Kurset er den del av en introduksjonspakke som leveres av Skape. Er dette noe for deg? Ler mer, og meld deg på her!