Silje Vallestad 1 GründerpratKristine Vikse

Rundt 140 deltakere benket seg til gründertreff på Høvleriet torsdag 1. oktober. Dette var andre gangen Haugaland Vekst arrangerte Entré, og etter tilbakemeldingene å dømme er det helt klart et behov for en slik samling for etablerere, skapere og andre interesserte her i regionen.

Kvelden inneholdt interessante og nyttige foredrag fra gründere fra mange bransjer med mange foreskjellige innfallsvinkler og erfaringer. Silje Vallestad kunne dele sine fra tiden i Silicon Valley; den lange veien til «overnight success» og det å skulle reise seg igjen og igjen etter å ha gått på trynet. Kristine Vikse er et levende bevis på at det går an å drive godt nasjonalt fra lille Haugesund, mens Alf Kenneth Bråthen fra Rosberg sikrer seg patent etter patent, men foretrekker å samarbeide med firmaer i London når det gjelder søknadsprosedyrene. En entusiastisk Erik Stokkeland fra Future Home viste oss hvordan vi snart kan koble sammen alle installasjoner og styre hele hjemmet fra én enkelt kontroll. I tillegg var det gründerprat med lokale gründere og en presentasjon av et knippe ungdomsbedrifter med fornuftige og interessante forretningsideer. Kvelden ble kyndig ledet av radarparet Thor Magnar Thorsen og Helge Bertelsen.

Kvelden ble avsluttet med buffet laget av mat fra lokale produsenter, levert av Scandic Maritim. Det var også trekning av et krabbebestikk fra Pagurus; et kvalitetsprodukt fra en av våre lokale gründere.

Haugaland Vekst ønsker å takke samarbeidspartnerne for at de gjorde arrangementet mulig og for at de øste av sin kompetanse og sine fagområder til deltakerne i pausene:
Haugesund Sparebank, Haugesunds Avis, Advis, Deloitte Advokatfirma, iDrift, Iversen Skogen, Skape, Innovasjon Norge og iPark Haugesund.

Neste års Entré blir torsdag 6. oktober. Velkommen skal du være.

Foto: Grethe Nygaard