Villmat og fenalår
Publisert: 17. desember 2015Siw Irene Bogshamn er kvinnen bak Villmat.no og hun er i disse dager travelt opptatt med å levere ut årets fenalår og pinnekjøtt. I år har hun gått sammen med en annen aktør i det lokale matnettverket for å tilby en felles julepakke. – Vi tenker jo at vi sammen har et sterkere produkt, sier Bogshamn.
Bogshamn har vært med i prosjektet Smaken av Vikingland siden starten og hun har stor tro på effekten et slikt nettverk kan få for både egen og andres produkter fremover.
– Den viktigste konsekvensen av Smaken av Vikingland er at vi får synliggjort oss bedre. Vi stiller sterkere som produkt i fellesskap og vi har samtidig mye vi kan hjelpe hverandre med, sier Bogshamn.
Kortreist fenalår og lokalprodusert saft
Selv har hun dette året gått sammen med Tveit gård om å tilby saft sammen med sitt eget fenalår som julepakke.
– Smaken av Vikingland er helt i tråd med mine egne tanker om hva jeg tror fungerer. I år har jeg for eksempel laget en julepakke med mine ting, og tatt med et annet produkt som jeg kjenner til og vet at er bra. En annen gang er det jeg som blir tatt med. Vi hjelper hverandre fram og får samtidig god kjennskap til hverandre og hverandres produkter, sier Bogshamn.