18 bedrifter reiser i dag i samlet flokk til Trondheim for å vise fram Haugesundregionen. Dette er spesielt viktig i et krevende oljemarked, sier ansvarlig for arrangementet Jannicke Kvarven i Haugaland Vekst.

– Vi har så utrolig mye å by på i vår region, og vi skiller oss fra andre regioner som også har stor oljerelatert virksomhet ved at vi har så mange flere bein å stå på, sier Kvarven.

Dette skal bedriftene vise fram til nærmere 200 påmeldte studenter på kveldens arrangement i Frimurerlogen i Trondheim.

Stort mangfold
Haugesundregionen skal presentere industrien, teknologimiljø og kompetansen fra regionen gjennom en felles presentasjon av ulike klynger, eller bransjeområder som finnes her. Den enkelte bedrift gis plass i en verdikjede fra land – havoverflaten – til under vann – havrommet, og her er et imponerende mangfold av muligheter innenfor hver enkelt.

Gunnar Birkeland i Uni Research Polytec vil trekke linjene mellom bedriftene og bransjeområdene. Et eksempel er hvordan imponerende mengder av utstyr til for eksempel maritim næring har tilnærmet hele produksjonslinjen sin fra vår egen region. I tillegg er det et mål å bevisstgjøre studentene på at det finnes betydelig forskning- og utviklingsvirksomhet i Haugesundregionen.

Bransjeområdene som skal vises fram: 

Olje og gass Det er viktig å fortelle at denne klyngen ikke skal nedlegges, tvert imot. Her skjer fortsatt mye spennende, og det kommer til å være behov for mange nye arbeidsplasser her også i framtiden.

Maritim sektor I Sunnhordland og Haugesundregionen omsetter den maritime klyngen for over 53 milliarder alene og gir arbeid til over 17.000 mennesker! Vi har mange tunge aktører i vår region, både private og innenfor det offentlige.

Produksjonsteknologi Gjennom teknologipiloten på Karmøy vil Hydro utvikle verdens mest energi- og klimaeffektive teknologi for aluminiumproduksjon. I tillegg er det verdt å nevne spennende virksomheter som Eramet i Sauda, Boliden og Tizir i Odda og så videre.

Marin bransje ( med bl.a. marin matproduksjon og oppdrett) Steinsvik AS er med til Trondheim for å møte studentene.

Fornybar energi er også et område verdt å nevne. Statoil sitt pilotprosjekt – HyWind – plassert utenfor Karmøy. Teknologien er altså testet ut i vår region. MET senteret satser på forskning og utvikling innen ‘offshore wind’ og vi har Aibel og andre lokale aktører som også er inne i dette markedet. Dolwin Beta var et synlig eksempel på det.

– Vi reiser til Trondheim for å fortelle om alle dette utrolig spennende som finnes og foregår i regionen akkurat nå, og vi ønsker å vise at selv om usikkerheten rår i oljebransjen, så har vår region så mange flere bein å stå på, sier Kvarven.

 

sendbh4686 sendbh3919