Kjekt og nyttig med JOBB-dagene

Hvert halvår skal rundt 1500 elever fra Haugesundregionen ut på besøk i bedrift tre dager. For å få dette til er vi avhengig av godt samarbeid med flest mulig bedrifter, både private og offentlige, samt opplæringskontor og høgskole. Det er ønskelig å gi elevene et tilbud med et bredest mulig spekter av yrker å velge blant, for på den måten å gjenspeile noe av bredden i arbeidslivet i Haugesundregionen.

JOBB-dagene gir elevene mulighet til å lære mer om yrker og kan hjelpe de til å gjøre et riktig valg av videregående skole når den tiden kommer.

På JOBB-dagene skal elevene både få SE, HØRE og GJØRE noe i en bedrift. Kanskje finner elevene en jobb eller et yrke en har lyst til å satse på, eller kanskje finner de ut at det ikke var noe likevel.

Uansett – dette er viktig lærdom som elevene kan ta med seg i valg av videregående skole og inn i fremtiden.

Vi tok turen til Aibel der vi ble møtt av Oddgeir Aase, Lars B. Ferkingstad og lærlingen Jørgen Lie. Denne uken har de besøk av Martin Sakseid (Haraldsvang), Selmer Gregersen (Tysværvåg) og Bjørn Vikshåland (Vormedal) som skal få et lite innblikk i elektriker-hverdagen på Aibel.

«Elevene har varierte arbeidsoppgaver hos oss» sier Oddgeir Aase entusiastisk, «i dag er det kabelstrekking og litt stripsing, mens i morgen skal de få prøve seg på å legge inn kurser».

Elevene er godt fornøyd med tilbudet og synes det er kjekt å få prøvd seg litt i arbeidslivet. Alle elevene nikker og sier ja på spørsmålet om det er greit å komme seg litt bort fra skolen og gjøre praktiske oppgaver.

Lærling Jørgen Lie skryter av Aibel og oppfølgingen han har fått så langt. Aibel er gode på å ta inn lærlinger uansett hvordan markedet svinger. «Det sosiale er og viktig når en jobber tett sammen slik vi gjør i vår avdeling», sier Lars Ferkingstad og karene rundt han nikker med. «Har en gnisten og gløden for elektrikeryrket, er det utrolig varierte og kjekke oppgaver», sier han smilende før gjengen må tilbake til arbeidet.

Bildet fra venstre: Martin Sakseid (Haraldsvang) Jørgen Lie (lærling), Oddgeir Aase, Lars B. Ferkingstad, Selmer Gregersen (Tysværvåg) og Bjørn Vikshåland (Vormedal)