Under Nyskapingsuka vil gründerselskapene Enovate og RAYVN fortelle hvordan de gikk fra 100 000 kroner i aksjekapital til 40 millioner i investormidler.

Studiekameratene Øyvind Meistad og Henrik von Schlanbusch la grunnlaget for de to selskapene Enovate AS og RAYVN AS i 2003.

Enovate har hovedkontor på Karmøy, og utvikler og leverer den digitale løsningen for å administrere og gjennomføre nasjonale og internasjonale sertifiseringstester som eksempelvis Jegerprøven i Norge og Sverige, norskprøver for innvandrere, statsborgerprøven, samt sertifiseringstester i engelsk språkforståelse for piloter og flygeledere for EUROCONTROL. Disse benyttes av et 50-talls organisasjoner som eksempelvis Avinor, Emirates og Ethihad. 

RAYVN er også representert på Karmøy, men hovedkontoret ligger i Bergen. Selskapet utvikler og leverer en digital løsning for krisehåndtering og samhandling under hendelser. Verktøyet brukes i små og store virksomheter nasjonalt og internasjonalt innen eksempelvis shipping, energi, kjemi og prosess, transport, bygg og anlegg, oppdrett, og eventbransjen. Scandinavian Business Awards kåret nylig RAYVN til Best International Critical Event Management SaaS Company 2021.

Øyvind Meistad, administrerende direktør i Enovate AS på Vea (Foto: PYX)

– Henrik og jeg startet opp i 2003 med 100 000 kroner i aksjekapital. Under Nyskapingsuka vil vi fortelle om grunderreisen vår. Vi satt på hjemmekontor i over ti år, men fikk etterhvert lyst til å vokse, og ble med i et akseleratorprogram i New York. Det var her vi gikk fra dør til dør, for å forhøre oss om behovet for digitale beredsskapssystemer blant doormen på Manhattan. Interessen var stor, og etterhvert ble systemet vårt brukt under New York Fashion Week for å holde oversikt over fakter og hendelser, forteller Øyvind Meistad, administrerende direktør i Enovate AS. 

– Man får seg selvsagt noen slag i ansiktet på en sånn reise, alt fra likviditetsutfordringer til utfordringer med samarbeidspartnere og investorer til behov for å endre kurs underveis. Det som er helt sikkert, er at vi er på et helt annet sted i dag enn vi hadde sett for oss da vi startet. Det har vært helt nødvendig å kunne tilpasse oss etterhvert som behovene og mulighetene har forandret seg, forteller Meistad. 

Investorer spyttet inn 40 millioner

I fjor fikk RAYVN tilført 40 millioner kroner fra investeringsselskapene DSD og Investinor. Under arrangementet torsdag 23. september kl. 11.30 – 16.00 i Nyskapingsuka vil vi dele av våre erfaringer, og fortelle hvordan vi har kommet dit vi er i dag, sier Øyvind Meistad.

Adressen er Enovates lokaler i Bleikmyrvegen 42 på Vea, og programmet ser slik ut:

* 11.30: Registrering og lunch

* Etablering og virkemidler
Etablererkapital til globale vekstmuligheter
– Sigurd Urdal, Seniorrådgiver Innovasjon Norge
– Erle Hauso, Internasjonaliseringsrådgiver Innovasjon Norge

*Til New York, Kuala Lumpur – og hjem igjen
Hvordan vi lyktes å gripe alle muligheter for offentlig, privat og internasjonal kapital
– Øyvind Meistad, CEO i Enovate og Henrik von Schlanbusch, CEO RAYVN

* Enovate tar nasjonale og internasjonale kontrakter
– Øyvind Meistad, CEO Enovate

* RAYVN utfordrer konvensjonell krisekommunikasjon i det nye “globale krisemarkedet”
– Henrik von Schlanbusch, CEO RAYVN

* Hvorfor vil investoren investere?
– Andreas Kydland, Investeringsanalytiker DSD

* Spørsmål og samtale

* Refleksjoner og oppsummering
– Jarle Nilsen, Ordfører Karmøy kommune

MELD DEG PÅ HER!

Nyskapingsuka fokuserer på innovasjon og entreprenørskap i hele regionen fra 20. – 24. september. Les mer om alle de spennende arrangementene på www.nyskapingsuka.no