Kan redde drikkevannet

No guts – no glory! Under Nyskapingsuka kan vi høre at forurenset drikkevann kan bli en saga blott med Karmøy-selskapet Oxyl Cleans revolusjonerende desinfeksjonssystemer.

Årlig slippes hele 200 milliarder liter med klor og andre skadelige desinfiseringsmidler ut i naturen. Ikke bare er dette sterkt forurensende, midlene klarer heller ikke å utføre jobben de er ment for, i og med at de ikke klarer å få has på biofilmen/bakteriereiret.

Verdens mest effektive og miljøvennlige

Det lille firmaet Oxyl Clean på Karmøy har sammen med gode samarbeidspartnere videreutviklet det revolusjonerende desinfeksjonsmidlet Oxyl-Pro. Produktet er verdens mest miljøvennlige, effektive og målrettede.

Tor Petter Eriksen, daglig leder i Oxyl Clean

– Vårt produkt eliminerer både bakterier og deres vekstområde (organisk materiale) ved oksidasjon. Oxyl-Pro eliminerer raskt og sikkert E-Coli, legionella, salmonella og andre bakterier. Restproduktene er kun vann og oksygen, noe som innebærer at middelet kan brukes hvor som helst og slippes direkte ut i naturen uten noen form for skade. Oxyl-Pro kan erstatte klor, og i tillegg gjøre det klor ikke kan; å fjerne amøbene og selve biofilmen, forklarer daglig leder i Oxyl Clean, Tor Petter Eriksen.

Forurenset vann – et verdensproblem

En rekke norske kommuner har vært rammet av forurenset drikkevann. Flere steder har man økt bruken av klor og andre konvensjonelle desinfeksjonsmidler for å løse problemet. Dette er uheldig da kjemiske desinfeksjonsmidlene ikke klarer å fjerne biofilm, og etterlater seg i tillegg en rekke farlige biprodukter. Totalt vil disse biproduktene utgjøre en giftig cocktail.

– Vann er ett av de meste grunnleggende behovene vi har, og distribusjon av rent vann er helt avgjørende for vår fortsatte eksistens på jorden. Årlig dør minimum 1 millioner mennesker av ulike diarésykdommer. Ifølge UNICEF skyldes 90% av disse dødsfallene urent vann og dårlige sanitære forhold, sier Eriksen.

Sitter med løsningen

FN er tydelige på at vi må stanse bruken av skadelige kjemikalier om vi skal kunne overleve i generasjoner fremover. Oxyl Clean kan med andre ord sitte på løsningen på ett av de største problemene verden har i dag.

– Produktet er testet på en rekke forskjellige områder gjennom tre år med veldig gode resultater: Flere kommunale bygg i Norge har allerede installert systemene, og melder om svært gode resultater som var umulige å oppnå med andre desinfiseringsmetoder. I tillegg har vi gode testresultater fra oppdrettsbransjen, sykehus, kylling-oppdrettere, idrettshaller, hoteller og offshore-fartøyer, sier Eriksen.

Alle godkjenninger

Oxyl-Pro er godkjent av Mattilsynet, har NSF ANSI/60-sertifisering som er anerkjent i 163 land, og er helt fritt for biprodukter. Oxyl-Clean har også, i samarbeid med gode samarbeidspartnere, utviklet et system med 24/7 overvåking av vannkvaliteten.

– Overvåkingen er unik, og gjør at befolkningen hele tiden skal kunne føle seg trygge på at vannet er trygt å drikke fra kranen, sier Eriksen.

Men det er ikke gitt at et lite firma med fire ansatte på Karmøy kan klare å revolusjonere verden, selv med gode løsninger. Men den som ikke satser, vinner ingenting.

– Det er dette vi skal snakke litt om under Nyskapingsuka. Man må være villig til å satse, og arbeide hardt over tid for å lykkes. Det er realitetene; no guts – no glory, smiler Eriksen.

Arrangementet No guts no glory finner sted hos LEVEL Group i Industrigata 25 i Haugesund onsdag 30. oktober kl. 14.00 – 16.00. Meld deg på her: http://www.oxylclean.no/registrer/