Denne uken gikk årets Yrkesmesse av stabelen i Sysco Arena i Tysvær. Her samlet over 60 bedrifter seg for å gi regionens 10. klassinger gode råd og en smakebit på hvilke bedrifter og muligheter som finnes i vår region.

– Årets Yrkesmesse var svært vellykket, og nærmere 4.000 personer var innom. I tillegg til bedriftene, var kommunene, opplæringskontorer og Rogaland fylke representert, sier Ronny Sætre, rådgiver i Haugaland Vekst.

For første gang i år ble også Læreplasskonferansen arrangert under Yrkesmessen. Dette for å gjøre elevene mer bevisste på prosessen rundt anskaffelse av læreplass og hvilke krav som stilles. I den anledning var Fagopplæring Rogaland, opplæringskontorer og bedriftsrepresentant også på plass. Her fikk elevene kunnskap om hva bedrifter ser etter når de ansetter lærlinger.

Se filmsnutt fra årets Yrkesmesse her 

Sætre forteller om god respons fra både utstillere, elever og besøkende på kveldstid.

– Vi har fått positive tilbakemeldinger fra samtlige besøkende. Tirsdag kveld inviterte vi til åpen messe for foresatte, elever og andre interesserte. Leo Ajkic holdt foredrag for å inspirere elevene, sier Sætre.

Til Haugesunds Avis har elevene gitt Yrkesmessen skryt og ros.

– Vi synes det er veldig bra med et slikt arrangement som dette. For oss har det gjort oss enda mer sikker på valgene vi allerede har tenkt på, sa ungdommene Ingrid Langåker og Amalie Syre Sveinsvold til avisen.

Haugaland Vekst ønsker å takke alle som bidro til Yrkesmessen 2018.