Under Nyskapingsuka vil gründere få en unik mulighet til å lære av hverandre, i en annerledes og hyggelig setting rundt bålet i Sauda.

Inge Løyning i Sauda Vekst og Laila Steine i Suldal Vekst er vertskap når alle typer gründere fra hele regionen inviteres til “Gründersamling i bobledress” i skumringen på Skeivane i Nordstøldalen onsdag 31. oktober. Håpet er at den uformelle settingen vil åpne for spennende erfaringsutveksling og gode diskusjoner.

Åpent og ærlig

– Når vi tar dette ut i skogen i halvmørket, så er det rett og slett fordi vi har lyst til å bryte med det formelle, og senke skuldrene litt i rammer der vi ikke trenger å være så voldsomt korrekte. Her skal det være mulig å stille de dumme spørsmålene, slippe å være så perfekte og heller kunne være åpne om egne feil og utfordringer, forklarer Løyning.

Løyning og Steine vil underveis kunne bistå med gode råd og tips om hjelp og støtte på veien videre.

– Her skal vi snakke om de tingene som betyr noe. Litt sånn «cut the crap; hva kan vi hjelpe deg meg, hvilke utfordringer sliter du med?», sier Løyning.

Lære av hverandre

Ulike gründere er gode på ulike ting, og de sliter forskjellige problemstillinger. Man møter møter oppgaver og utfordringer på ulik måte, og det er derfor mye man kan lære av hverandres erfaringer gjennom godt samarbeid.

– Når vi kan lære av hverandre, så ender ikke alle opp med å gjøre de samme feilene. Jeg er helt sikker på at mange vil dra god nytte av en kveld som dette, sier Løyning.

For hele regionen

Løyning håper også at det ikke bare er Saudabuer som tar turen.

– Det hadde vært utrolig gøy om det kom folk fra de andre kommunene i regionen også. Da vil man også kunne stifte nye og spennende bekjentskaper. Alle gründere som av en eller annen grunn føler at de stanger hodet i veggen og som har mistet fremdriften på grunn av konkrete problemstillinger bør ta turen. Forhåpentligvis vil vi sammen rundt bålet kunne komme med gode innspill som kan hjelpe hverandre videre. Ny rammer kan gi nye løsninger, tror Løyning.

Og vertskapet har med både litt vått og tørt i sekken.

Påmelding til Sauda Vekst innen søndag 28. oktober: post@sauda-vekst.no