Bedriftene som gjennom Sildikon Valley-prosjektet i sommer har hatt studenter til å bistå med å løse utfordringer for dem, er så fornøyde at de vil ha enda flere neste år! Og for enkelte studenter har det allerede resultert i fast jobb.

Gjennom seks uker i sommer har 47 studenter bistått lokale bedrifter som Gassco, Haugesund kommune, Omega, Sjøfartsdirektoratet, Atea, Haugaland Kraft, Appex, Bouvet, Aibel og Hatteland med innovativ hjelp til konkrete utfordringer innovativ studenthjelp i sommer. Onsdag var det tid for oppsummering for studentene og deltakerbedriftene, og konklusjonen var samstemt: Dette har gått over all forventning – og må gjentas. Gjerne i enda større skala enn i år!

– Det er utrolig gøy å oppleve at bedriftene er så fornøyde. Jeg tror faktisk ikke de hadde forventet å få så mye konkret ut av studentene som de faktisk har fått. Det virker som at Sildikon Valley har vært en skikkelig opptur for veldig mange, og det er jo fantastisk, sier prosjektleder fra Haugaland Vekst, Jannicke Kvarven.

 

– Neste år vil vi ha flere!

Ateas Peder Kirkegaard Madsen tok sammen med Haugesund kommune inn tre studenter i sommer, for å få hjelp til å utarbeide innovative og smarte samfunnsløsninger.

– Jeg er oppriktig glad og stolt etter Sildikon Valley! Stolt over hvor iherdige studentene har vært, og over hvordan de har angrepet oppgaven. Det har vært fantastisk å få dem inn i vårt miljø, opplevd hvordan de har spredd energi, kommet med nye tanker, og virkelig bidratt. Det har vært viktig for oss, sier Kierkegaard Madsen.

Flere var nysgjerrige på hva studentene hadde fått til hos bedriftene de jobbet hos gjennom Sildikon Valley.

Direktør for utvikling og digitalisering i Haugaland Kraft, Stein Inge Morisbak, hadde hele ti studenter i sving i sommer, og studentene var satt til å arbeide med smartby-konsepter, smartnett, nettvedlikehold og forbedring av kundereisen.

– Innovasjon er utfordrende, og alle er i dag i ferd med å bli teknologibedrifter. Teknologi har blitt virksomhetskritisk, og når det kommer til innovasjon, er vi nok ikke den eneste bedriften med en voksen arbeidsstokk. Generasjonen som kommer nå er digitale innfødte, og vi trenger dem for å kunne holde tritt med utviklingen. Sildikon Valley har vært veldig bra for oss! Jeg kan allerede nå love at vi vil ha inn nye studenter til neste år. Helst enda flere, håper Morisbak.

Fast jobb

Aibels seksjonsleder for engineering, Tone Synnøve Tonheim, var ute etter teknologiske løsninger for at de skal kunne lage animasjonsvideoer selv internt.

– De ulike avdelingene våre har ofte behov for å få forklart hverandre maskinelle ting ved hjelp av videoanimasjoner, og da vil det være utrolig greit om vi kan ha systemer som gjør at vi enkelt kan lage dette selv. Det klarte Sildikon Valley-studentene våre å hjelpe dem med, og det vil være til stor hjelp for oss i fortsettelsen.

AIBEL: Anne Grethe Stange (t.v.) fikk fast jobb hos Aibel. Ved siden av: Andreas Djupesland, Sildikon Valley student og Tone Synnøve Tonheim, seksjonsleder ved Aibel.

Så fornøyde var de at de etter bare tre uker, at de valgte å tilby Anne Grethe Stange fast jobb!

– Jeg har virkelig fått drømmejobben gjennom Sildikon Valley! Det kan være vanskelig å få en fot innenfor industrien uten fagbrev og uten erfaring, men Sildikon Valley ga oss både spennende erfaring og nyttige kontakter, som for meg viste seg å bli gull verdt, sier Stange.

Den nybakte Aibel-ansatte har også hatt stort utbytte av alle de sosiale arrangementer i perioden.

– Det har vært fint å bli kjent med de andre studentene og få høre mer om bedriftene de har arbeidet i. Jeg kan virkelig anbefale studenter å benytte seg av Sildikon Valley neste år, sier Stange.

 

Bachelor- og mastergradsoppgaver

Prosjektleder for Sildikon Valley, Jannicke Kvarven i Haugaland Vekst

Sildikon Valley har på mange måter åpnet dører i begge retninger, og bedriftene har tydelig latt seg inspirere i møtet med fremtidens arbeidskraft. Flere bedrifter som ikke var med i prosjektet hadde tatt turen til Nordsjøparken torsdag for å høre mer om Sildikon Valley og se hvilke løsninger studentene hadde arbeidet med.

Initiativtaker Harald Larsen Lønning var tydelig på at han håper Sildikon Valley i fortsettelsen også kan bidra til bachelor- og masteroppgaver i de forskjellige bedriftene, noe Validé blant annet lovet at de kan bidra med midler til.

– Det er liten tvil om Sildikon Valley har kommet for å bli, nå må vi bare sørge for at prosjektet vokser i tråd med den kapasiteten, så tror jeg regionen vil komme til å ha stort utbytte av dette fremover, sier Jannicke Kvarven.

 

 

Se video med oppsummering av Sildikon Valley 2019: