Siste uken i september arrangeres igjen Nyskapingsuka på Haugalandet.

Innovasjon handler ikke bare om nye produkter eller tekniske løsninger, det kan også handle om nye perspektiver, smartere lager-logistikk, bedre kundeløsninger, mer treffende og effektiv markedsføring, nye effektive forvaltningsløsninger, by- og tettstedsutvikling og mye mye mer. Slik nyskaping er viktige forutsetninger for næringsutvikling og verdiskaping, og fra 26. – 30. september arrangeres Nyskapingsuka med en rekke ulike arrangementer på Haugalandet.

– Nyskapingsuka skal være en møteplass for entreprenører, investorer, bedrifter, studenter og det offentlige. Haugalandet har en utpreget kultur for nyskaping, og vi har mange aktører i regionen som hver dag jobber med omstilling og innovasjon, forteller mulighetsutvikler Vidar Vorraa i Haugaland Vekst


Her er programmet for Nyskapingsuka mandag 26. – fredag 30. november.

Klikk på arrangementstittel for mer info og påmelding:

Havsatsinger
Mandag 26. september kl. 08.00 i Haugesund Rådhus

Haugaland Vekst åpner Nyskapingsuka med fokus på mulighetene som ligger i havet. Innslag om Marine næringsparker v/Silje Elde, Senter for hav og Arktis ved Universitetet i Tromsø, Liv Reidun Grimstvedt fra HVLs Senter for sjøsikkerhet er tilstede, og det samme er NORCE.

Skape Gründer Forum
Mandag 26. september kl. 17.30 i Festiviteten

Nettverkssamling i regi Skape, med mål om å tilby et møtested for gründere samt gi faglig påfyll og motivasjon. I tillegg til faglig påfyll kan du mingle med andre etablerere, få inspirasjon og knytte kontakter med andre som også har startet og driver egen bedrift!

Vegen til verdens beste miljørekneskap
Tirsdag 27. september kl. 10.00 hos Suldal Vekst

Erik Aldner er co-funder av Minus og Nuen, og vil forelle om Minus og hvordan de gjennom metoden The Minus Way jobber med sirkulærøkonomi i verdikjeden.

Urolige tider – hva nå?
Onsdag 28. september kl. 08.00, Lille Maritim

Krig, energikrise, økende prisnivå og stigende renter gjør de økonomiske utsiktene svært usikre både internasjonalt, nasjonalt og regionalt. Sjeføkonom i DNB Markets, Kjersti Haugland og Verftsleder på Aibel Lars Inge Hellestveit gir en «tett-på-oppdatering» om utsikter, trusler og muligheter framover.

Bærekraftskonferansen
Onsdag 28. september kl. 08.00, Quality Hotel Maritim

Oppdag de grønne mulighetene for din bedrift! Sammen kan vi styrke konkurransekraften på Haugalandet. La deg inspirere av bl.a. FN, Grøn Region Vestland og lokale bedrifter som leder an i utviklingen.

Frukostmøte med Innovasjon Norge
Onsdag 28. september kl. 09.00 hos Suldal Vekst

Suldal Vekst inviterer til frokostmøte med spesialrådgiver Erling Johansson fra Innovasjon Norge Rogaland. Bli med på møtet og lær mer om ulike ordninger og tilbud som Innovasjon Norge har.

Student til låns
Onsdg 28. september kl. 16.30, HVL Campus Haugesund

HVL og Validé Haugesundregionen matcher studenter og næringsliv når de inviterer til foredrag og mingling. Tema er koblingen mellom næringslivets behov for kompetansarbeidskraft og studenters behov for å få studierelevant arbeidserfaring.

HKV Create & Export åpner opp
Onsdag 28. september kl. 17.00, Staalehuset, Haugesund

Hvor er man mer innovative og kreative enn i kunsten? Haugaland Kunstverk ønsker at flere skal utvikle kreativiteten sin og investere i den som en bedrift! Derfor ble HKV Create & Export opprettet. Dette er et bransjeutviklingsprogram for kreative på Haugalandet.

Leverandørkonferansen – Bygg og anlegg
Torsdag 29. september kl. 11.30, Quality Maritim Hotel

Kommunene Karmøy, Tysvær og Haugesund samarbeider om en felles linje for miljøkrav til kommunale bygg. Under Nyskapingsuka inviteres det til gjennomgang av strategien, med mulighet for leverandørmarkedet til å komme med innspill.

Karmsund Havn – Et bærekraftig logistikknutepunkt
Torsdag 29. september kl. 12.00, Garpeskjærvegen 2, Risøy

I 2016 kom Karmsund Havn opp med konseptet: Intelliport – Et konsept for økt effektivitet, ny teknologi og mer bærekraftige løsninger. Hør om Karmsund Havns vei til en grønnere havnedrift – hva er oppnådd, hva blir veien videre?

Utsira i vinden – Hvordan samarbeide og sette ambisjoner rundt Utsira Nord
Torsdag 29. september kl. 14.30, Gamle Slaktehuset

Utsira vil være vertskommune for Utsira Nord satsingen, men hvordan setter vi ambisjoner og samarbeider for å sikre lokal og regional verdiskaping. Hva er behovet for leverandører og kompetanse. Hvordan forberede neste generasjon til fremtidig havindustri.

Kvinnovasjon
Torsdag 29. spetember kl. 18.30, Gründerloftet

Nettverksmulighet, kompetanseutvikling og inspirasjon for kvinnelige ledere og gründere. Under arrangementet blir det inspirasjonsforedrag, «speakers corner» og nettverksbygging.

Små bedrifter, store verdiar
Torsdag 29. september kl. 19.00, Ølen Kulturhus

Lokale gründarar i Etne og Vindafjord fortel om utviklinga av eigne bedrifter, og naudsynte grep i tøffe tider.

Frokostmøte: Innovasjon i det 21. århundre 
Fredag 30. september kl. 08.30, Høgskulen på Vestlandet, auditorium B

Foredrag v/Simon Norheim Colclough, Førsteamanuensis Institutt for økonomi og administrasjon på HVL, om hvorfor innovasjonsutviklingen tidligere har funnet sted og hva innovasjon i det 21. århundre kommer til å dreie seg om.

TekBrunch
Fredag 30. september kl. 10.00, LEAP, Oasen Storsenter

Fokus på ny teknologi som kan være kapitalkrevende å få ut i markedet, og aktuelle virkemidler og finansieringsmuligheter. Presentasjon av nye, spennende gründerbedrifter.

Smarte byer – fundamentet for en mer bærekraftig verden
Fredag 30. september kl. 14.00, Gründerloftet

Nordic Edge presenterer smartere byer og samfunn før en diskusjon rundt hvilke muligheter som ligger for Haugalandet i den utviklingen som nå skjer innen smartere og mer bærekraftige byer og samfunn. 

Fredags(mini)foredrag med Harald Larssen Lønning og Runwell
Fredag 30. september kl. 14.45, Gründerloftet

Runwell har gått fra en idé til å bli et selskap verd 120 millioner kroner på to år. Hør om hva Runwell gjør som skal endre bransjen og hvorfor nettopp gjengen bak Runwell mener at de vil lykkes.

Sildikon Valley – Et verktøy for å dekke Haugalandets kompetansegap
Fredag 30. september kl. 15.00, Bodegaen på Høvleriet

I 2022 deltok 15 bedrifter med totalt 50 studenter på utviklings- og sommerjobbkonseptet Sildikon Valley. Over 600 studenter søkte på de aktuelle stillingene. Finn ut hvordan din bedrift kan oppleve spennende utvikling gjennom Sildikon Valley.

Sjekk gjerne Nyskapingsuka.no for mer info