Yrkesmessen 19. og 20. januar 2016

Ronny Sætre fra Haugaland Vekst er nå inne i de siste forberedelsene til årets Yrkesmesse. Også i år avholdes messen i Sysco Arena og nærmere 2000 elever på Haugalandet får mulighet til å møte rundt 70 utstillerbedrifter fra regionen.

 

-Yrkesmessen i Sysco Arena er årets viktigste møte mellom elever og bedrifter. Et delmål for oss som arrangør er å vise fremtidens arbeidstakere bredden vi har i vårt lokale næringsliv, sier Ronny Sætre i Haugaland Vekst.

Marco

Marco Elsafadi er en av landets aller beste foredragsholder og skal under Yrkesmessen snakke om det å ta valg.

Se invitasjon til Yrkesmessen her

Fokus på yrkesvalg 
Yrkesmessen har fokus på valg av yrke og er primært for ungdomsskoleelever og elever på videregående skole som er i prosessen for fremtidig yrkesvalg og veien fram til det.

– Både bedrifter, skoler og opplæringskontorene står klar til å gi informasjon, råd og veiledning.  Her vil besøkende også få en grundig presentasjon av utdanningsprogrammene som de kan velge blant. Jeg setter veldig stor pris på at bedrifter, skoler og opplæringskontor stiller opp år etter år på dette viktige arrangementet, sier Sætre.

Det er kommunene i regionen som eier yrkesmessen gjennom Haugalandet Skole – Arbeidsliv (HSA), som er en funksjon under Haugaland Vekst. Messen arrangeres i tett samarbeid med de private opplæringskontorene på Haugalandet, Karrieresenteret, HSH og rådgiverne i ungdomsskolen.

 

Marco Elsafadi kommer 19. januar
Informasjon om de ulike utdanningsprogrammene er også svært nyttig for foresatte. Nærmere 1500 elever i vår region på 10. trinn skal velge utdanningsprogram i videregående opplæring.

– Det er et viktig valg ungdommen står overfor, og valget kan være vanskelig. Foresatte er viktige veiledere i valget og kjenner kanskje ungdommen best. Det er derfor av stor betydning at foresatte er oppdatert når det gjelder tilbud og muligheter, sier Sætre.

DSC_2777-Edit

Ronny Sætre i Haugaland Vekst gleder seg til å åpne dørene for årets yrkesmesse.

I tillegg til en grundig innføring i utdanningsprogrammene på kveldstid tirsdag 19. januar, får også Yrkesmessen besøk av Marco Elsafadi. Marco Elsafadi er en av landets aller beste foredragsholder og skal blant annet snakke om det å ta valg. 

– Ta med deg ungdommen, kom på informasjonsmøtene om de ulike utdanningsprogrammene, møt nærmere 70 bedrifter og få med deg foredrag av Marco Elsafadi tirdag 19. januar fra klokka 1700 i Sysco Arena, alt sammen gratis, sier Sætre.