Tirsdag og onsdag 16. og 17. januar står mer enn 60 bedrifter på årets Yrkesmesse klar til å gi regionens elever gode råd om hvilken kompetanse de har behov for i årene fremover.

Yrkesmessen går som vanlig av stabelen i Sysco Arena og hovedmålgruppen er alle elever på 10. trinn i hele Haugesundregionen. Målet er å gi elevene kjennskap til hvilke bedrifter og muligheter vi har i eget nærområde.

I tillegg til bedriftene selv, vil opplæringskontor, kommuner og Rogaland fylke med sine ulike utdanningsprogram, gi gode råd på veien. Yrkesmessen er delt inn i ti bransjeverdener, og elevene på 10. trinn har valgt på forhånd hvilke de ønsker å besøke.

Det blir også arrangert en «Læreplasskonferanse» for elever som går første året på yrkesfaglige utdanningsprogram. Selv om det er over ett år til de skal søke læreplass, er det lurt å begynne prosessen tidlig. På læreplasskonferansen blir det innledning fra Rogaland opplæringskontor, hvor elevene får kunnskap om hva bedrifter ser etter når de ansetter lærlinger. Elevene får i tillegg møte seks lærlinger som sier litt om deres hverdag. Det er også produsert en film om disse lærlingene som skal vises til alle som er på messen.

Se video her

Tirsdag 16. januar fra klokken 1700 er det åpen messe for foresatte, elever og andre interesserte. Her står utstillerne klar til å svare på spørsmål, en kan få med seg informasjon om ulike utdanningsprogram, og det blir foredrag med Leo Ajkic.

Arrangementet er gratis.

Les mer om Yrkesmessen her