Fagmøte om matberedskap på Haugalandet
Det blir et eget fagmøte om matberedskap i forbindelse med Haugalandsrådet sitt møte i Vindafjordhallen 23. oktober.

Et av temaene for Haugalandrådets møte den 23. oktober er Matregion Haugalandet og matberedskap. I den forbindelse kommer Arne Dulsrud fra Forbrukerinstituttet SIFO/OsloMet. Han er prosjektleder for «Robust lokal matsikkerhet: Innovasjon og samhandling for kommunal beredskap» som er en søknad som ble sendt til Forskningsrådet i september.
Alle ni kommunene som er med i Matregion Haugalandet har sagt ja til å være med i forskningsprosjektet (Bokn, Etne, Haugesund, Karmøy, Sauda, Sveio, Tysvær, Vindafjord og Utsira). Dersom søknaden går i gjennom i Forskningsrådet, passer OsloMet sitt prosjekt som hånd i hanske til vårt prosjekt, Matregion Haugalandet. Begge har fokus på økt produksjon og distribusjon av kortreist mat og offentlige innkjøp som en viktig drivkraft med tanke på etterspørsel.
(Fagmøtet er lukket for inviterte deltakere – regionråsdsmøtet er åpent for alle)
Program for fagmøte:
Velkommen og bakgrunn for møtet v/Inger K. Haavik, prosjektleder Matregion Haugalandet
Hvordan styrke kommunenes evne til å sikre matsikkerhet i normalsituasjon og kriser? v/Arne Dulsrud, Forbruksforskerinstituttet SIFO
Hva må til for at små og mellomstore produsenter kan bidra for å sikre matberedskap i krisetid? Jakob Eskeland, bonde i Vindafjord
Leverant – en av løsningene for distribusjon av kortreist mat? v/representant fra Leverant/tine
Erfaringer med kortreist mat i butikkhyllene, v/John Karsten Hustveit, Joker Åkrafjordtunet
Hvordan kan offentlige innkjøp bidra til økt omsetning av kortreist mat? v/Anne Dagsland, innkjøpssjef i Tysvær kommune
Statsforvalteren i Rogaland sitt ansvar for å sikre matberedskap, v/Monica Dahlmo