Daglig leder i Haugaland Næringspark, Tiril Fjeld, i parken sammen med administrerende direktør i Endra AS, Kristian Gautesen.

Under Nyskapingsuka får vi vite mer om hvordan Haugaland Krafts solenergiselskap Endra skal produsere solenergi i stor skala i Haugaland Næringspark.

I vår etablerte Haugaland Kraft sitt nye solenergiselskap, Endra AS, som har ambisjoner om å bli en ledende aktør på storskala solparker i Norden. I sommer signerte Endra intensjonsavtale om å etablere en storskala solcellepark i Haugaland Næringspark på Gismarvik.

Ideell lokasjon

– Haugaland Næringspark er en ideell lokasjon for oss, her er det store arealer, og til forskjell fra mange andre steder, er infrastruktur og nettilknytning allerede på plass. Parken har allerede markert seg tydelig innenfor ren energi og fornybar-segmentet, og vi ser selvsagt også gode synergimuligheter i de fremtidige industri-etableringene her. I Haugaland Næringspark ser vi på flere muligheter, og det etablerte næringsområdet vil være en fordel nå etableringsfase, forteller administrerende direktør i Endra, Kristian Gautesen.

Kristian Gautesen og Endas AS har signert intensjonsavtale om storskala solcellepark i Haugaland Næringspark

Naturlig del av den rene energimiksen

Daglig leder i Haugaland Næringspark, Tiril Fjeld, er veldig glad for å få inn nok en produsent av ren energi i parken.

– Vi trenger all produksjon vi kan få av ren kraft, og solenergi passer veldig godt inn i vår energimiks. Med den planlagte 420kV-stasjonen til Statnett, Fagne sin 132kV-stasjon, vindkraft både på land og fra fremtidige Utsira Nord vil solkraft fra Endra styrke parken som viktig energihub. Med nok ren energi, vil de store etableringene med arbeidsplasser og med eksport komme, sier Fjeld.

Hør mer – meld deg på!

Under Nyskapingsuka vil Endra presentere hvordan selskapet skal produsere solenergi i fremtiden, og hvordan dette kan gjøres i Haugaland Næringspark. Arrangementet «Storskala solkraft fra Endra som en del av energimiksen i Norges største industripark» finner sted i auditoriet på Nordsjø kontorpark tirsdag 27. september fra 09.30 til 10.30. Meld deg gratis på her!

En hel uke med innovasjon og nyskaping

Nyskapingsuka arrangeres i regionen fra mandag 26. – fredag 30. september. Dette er en uke med inspirerende og lærerike arrangementer som skal styrke og fremme innovasjon og vekst på Haugalandet. Det er nyttig arena og møteplass for entreprenører, investorer og etablert næringsliv, hvor man kan utveksle kunnskap, dele nyskapende ideer og knytte nye kontakter.

Sjekk ut det varierte programmet for hele Nyskapingsuka her!