Tilbake til Innlegg
2min lesing

Nye steg for Matregion Haugalandet

Tirsdag 17. juni var representanter fra styringsgruppa og referansegruppa i Matregion Haugalandet samlet til felles arbeidsmøte. Målet var å prioritere det videre arbeidet i prosjektet, som skal bidra til økt lokal verdiskaping og en mer bærekraftig matregion på Haugalandet.

17. juni var det møte i referanse- og styringsgruppa for Matregion Haugalandet. FOTO: TORSTEIN TYSVÆR NYMOEN/HAUGALAND VEKST

Tirsdag 17. juni var representanter fra styringsgruppa og referansegruppa i Matregion Haugalandet samlet til felles arbeidsmøte. Målet var å prioritere det videre arbeidet i prosjektet, som skal bidra til økt lokal verdiskaping og en mer bærekraftig matregion på Haugalandet.

Styringsgruppa består av én representant fra hver av de ni eierkommunene i prosjektet. Referansegruppa inkluderer deltakere fra bondelag, bonde- og småbrukarlag, næringsliv, reiseliv, distribusjon og utdanning, i tillegg til representanter fra kommunale innkjøpsmiljøer og Rogaland fylkeskommune.

Samlingen tok utgangspunkt i prosjektsøknaden «Matregion Haugalandet» og brukte Rogalandsmodellen som verktøy for å sikre at innsatsen treffer både utfordringer og mål. På bakgrunn av en «diagnose» som var utarbeidet i forkant, jobbet deltakerne med å spisse og prioritere innsatsen framover.

Dette er utfordringene prosjektet skal løse:

  • Mangelfulle distribusjonskanaler
    Det mangler effektive lokale og regionale løsninger for omsetning av lokalprodusert mat.
  • Begrenset produksjon
    Det finnes et stort, uforløst potensial for økt produksjon av grønnsaker, frukt, kjøtt, egg, meieriprodukter og sjømat.
  • Lav etterspørsel
    Kommuner, næringsliv og forbrukere kan i større grad etterspørre lokal mat – gjennom mer kunnskap, inspirasjon og bedre tilgjengelighet.
  • Behov for samarbeid og kompetansebygging
    Det trengs sterkere nettverk og kunnskapsdeling mellom bønder, kommuner, skoler og næringsliv.

Hva er Matregion Haugalandet?

Matregion Haugalandet er et felles initiativ fra kommunene i regionen. Prosjektet skal bidra til:

  • Mer lokal verdiskaping
  • Økt matsikkerhet og beredskap
  • En grønnere og mer robust matregion

Prosjektet er støttet av Rogaland fylkeskommune.

Vil du bidra eller vite mer?
Ta gjerne kontakt med prosjektleder Inger K. Haavik på kallevikhavik@h-vekst.no

Abonnér på våre nyhetsbrev