Vibeke Klungland er ansatt som ny mulighetsutvikler i Haugaland Vekst. Med solid bakgrunn fra skoleverket, skal hun bidra til å bygge bro mellom skole og arbeidsliv i regionen.

Ronny Sætre og Vibeke Klungland på yrkesmessen
Vibeke Klungland starter i Haugaland Vekst ved årsskiftet. Hun overtar ansvaret for Haugaland Skole og Arbeidsliv (HSA) etter Ronny Sætre. Foto: Næringsforeningen Haugalandet.

Klungland kommer fra Rogaland fylkeskommune, der hun siden 2005 har vært ansatt som lærer i media og kommunikasjonsfag ved Åkrehamn vidaregåande skole. De siste sju årene har hun vært utleid til NDLA – et interfylkeskommunalt selskap som lager åpne digitale læremidler for videregående skole. i NDLA har hun jobbet med blant annet marked og kommunikasjon, bruksutvikling, brukertesting, YouTube og hun har vært mye ute på skolene og fortalt elevene om mulighetene som ligger i de ulike fagene.

Ved årsskiftet blir hun det nyeste tilskuddet i Haugaland Vekst, som da teller sju ansatte. Som mulighetsutvikler overtar hun ansvaret for Haugalandet Skole og Arbeidsliv (HSA). HSA koordinerer blant annet ungdomsskolenes samarbeid med lokalt næringsliv og videregående opplæring og har ansvaret for yrkesmessen på Haugalandet.

– Gleder meg til å vise frem alle mulighetene

– Haugaland Vekst bygger bro mellom skolesystemet og «den virkelige verden». Jeg gleder meg til å ta med meg det jeg har lært i skoleverket og i NLDA inn i min nye rolle i Haugaland Vekst. Det blir kjekt å jobbe regionalt og å få være med og vise frem alle mulighetene som fins her for barn og unge, sier Klungland.

Daglig leder Inger K. Haavik er svært fornøyd med selskapets nyeste signering.

– Vibeke har en svært relevant bakgrunn. Hun kjenner skoleverket godt, snakker språket til de hun skal samhandle med. I tillegg har hun digital kompetanse og erfaring som blir viktig i videreutviklingen av HSA. Det blir utvilsomt et supert lag i Haugaland vekst, som fortsatt vil spille en viktig rolle i den regionale utviklingen,i tett samarbeid med eierkommunene, sier Haavik.