Sarah-Stephanie Skjoldevik (31) og Thomas Vestbø (33) er ansatt som nye mulighetsutviklere i Haugaland Vekst. Fra august skal de arbeide aktivt for utvikling av regionen vår.

– En av de viktigste oppgavene til Haugaland Vekst er å jobbe før økt attraktivitet i regionen. Når vi nå ansetter to nye mulighetsutviklere, er det da ekstra gledelig å kunne ønske to unge haugalendinger hjem igjen etter mange år i eksil, sier administrerende direktør i Haugaland Vekst, K. Tormod Karlsen.

– Vi har vært på etter jakt to samfunnsengasjerte kollegaer med god oversikt over regionen vår og de mulighetene som ligger her. I utgangspunktet var det snakk om én stilling, men under prosessen åpnet det seg for to nye, ettersom Jannicke Kvarven har fått ny jobb i tillegg til at Silje Rødeseike sluttet 1. april. Vi omkalfatrer og justerer litt på oppgavene, og er veldig fornøyde med å kunne få Sarah-Stephanie og Thomas med oss i det videre arbeidet vårt med å skape vekstmuligheter for regionen og bidra til at Haugalandet blir en attraktiv region både å leve i og drive næring i. Til tross for sin forholdsvis unge alder, har begge spennende og relevant erfaring som vi vil kunne dra god nytte av, sier Karlsen.

Adm dir i Haugaland Vekst, K. Tormod Karlsen, sammen med sine nye kollegaer Sarah-Stephanie Skjoldevik og Thomas Vestbø.

Bred erfaring

Det er 11 år siden sist Sarah-Stephanie Skjoldevik (31) bodde hjemme. Hun har en master i internasjonale relasjoner fra London School of Economics og en bachelorgrad statsvitenskap fra Universitetet i Stavanger. De siste 7 årene har hun bodd i London hvor hun har markert seg som filmskaper, i tillegg til å ha jobbet med digitalmarkedsføring og som head of operations i ulike teknologi-Startups. For bare noen måneder siden startet hun i ny jobb som kampanjeleder i Naturvernforbundet i Oslo. 

– Men da denne stillingen dukket opp, skjønte jeg at dette var en ganske unik mulighet – og for min del en av de mest spennende jobbene jeg kunne ha om jeg skulle flytte hjem igjen. Så da bestemte jeg meg for å prøve, sier Skjoldevik.

Har sett regionen utenfra

Med 11 år borte har hun hatt god mulighet til å se regionen utenfra.

– Jeg har virkelig opplevd at det skjer mye spennende på Haugalandet, at folk er fremoverlent og at det god vekst. Men jeg tror også det er et stort potensiale til noe mer, sier hun.

Noe av det første hun får gjøre når hun starter etter sommerferien, er å bli med å fronte regionen under Arendalsuka.

– Det blir kjempespennende å tydeliggjøre og synliggjøre Haugalandet. Gjennom Haugaland Vekst håper jeg å kunne være med på å gjøre en forskjell for regionen, og bidra til at Haugalandet blir stadig mer attraktivt for næringsliv, tilflyttere – og for sånne som meg – unge som har bodd ute noen år, men som ser verdien av å komme hjem, sier Skjoldevik.

Ønsket å komme hjem

Den 33-år gamle Sandeid-buen Thomas Vestbø flyttet hjemmefra da han var 16 år. De siste årene har han og familien bodd i Oslo, der han kommer fra jobben som kontraktsansvarlig  i renovasjons- og gjenvinningsetaten, og har blant annet god prosjektleder- og utredningserfaring.

Vestbø har en master fra Senter for Utvikling og Miljø ved Universitet i Oslo, med fag innen natur- og ressursforvaltning, klimaendringer og bærekraftig utvikling.

– Vi har snakket en stund om å flytte hjem. Familie betyr selvsagt mye, det er flott og godt med plass på Haugalandet, og jeg hadde selv en flott oppvekst her, som jeg ønsker for barna mine. Dessuten er det mulig å kjøpe hus med hage uten å ruinere seg fullstendig, som i Oslo, sier Vestbø.

Driftig region

Fra eksil har han latt seg imponere over næringslivet på Haugalandet.

– Jeg har fulgt forholdsvis godt med gjennom Grannar og Haugesunds Avis, og det er jo mange bedrifter som har markert seg og gjort det bra. Jeg har inntrykk av at det er godt med driftige folk i regionen, også innenfor landbrukssektoren, sier Vestbø.

– Jeg gleder meg til å sette meg enda mer grundig inn i det som skjer i regionen, og det som er Haugaland Veksts oppgaver. Dette er jo en veldig variert jobb, med flere ulike prosjekter, og det skal bli spennende å komme i gang over ferien, sier den hjemflyttede Sandeidbuen.

Begge starter i Haugaland Vekst i august.