Kan robotikk og kunstig intelligens bidra til effektivisering i din bedrift? Fredagen i Nyskapingsuka inviterer Validé Haugesundregionen til TekLunsj med eksperter fra AutoStore og Alginor.

Validé Haugesundregionen er en inkubator som hjelper gründere og bedrifter som har gode forretningsideer med å få ideene fram til lønnsom virksomhet. Bedrifter som tas opp i inkubatoren vil kunne få tilført kompetanse, kapital og nettverk. Validé Haugesundregionen er en pådriver og støttespiller innen entreprenørskap og innovasjon, og bidrar til å skape morgendagens vekstbedrifter. Årlig vurderer Validé mellom 70 og 80 idéer, og tar opp 6 til 7 av dem i inkubator-programmet sitt.

– Vi rigger innovative selskaper for investering og vekst, og er opptatt av de gode idéene som har et klart vekstpotensiale. Vi har mange interne ressurser knyttet til utviklingsprosjekter, og har også knyttet til oss en rekke investorer, forteller de.  I 2019 ble det hentet inn 78 millioner kroner fordelt på 13 bedrifter, av dette var 34 millioner privat kapital. Dette betyr mye for at selskapene kan komme raskere ut i markedet, bli vekstselskaper og skape nye arbeidsplasser, forteller Rikke Tobiassen Lønning og Åse Tveit Samdal i Validé Haugesundregionen

Under Nyskapingsuka, fredag 30. oktober, arrangerer de TekBrunch i LEAP-lokalene i Oasen Storsenter.

– Vi ønsker å skape en møteplass for gründere, etablert næringsliv, investorer, virkemiddelapparat og alle som bryr seg om forretningsutvikling. TekBrunchen har både en uformell del og et faglig program som skal inspirere og gi oss ny og nyttig kunnskap, forteller Åse Tveit Samdal og Rikke Tobiasen Lønning i Validé Haugesundregionen. Årets TekBrunch har fokus på robotikk og kunstig intelligens.

Autostore – suksess med robotikk

AutoStore i Vats ble Norges første «Unicorn»-bedrift. Ivar Fjeldheim, selskapets Director of Product Management, vet alt om lange utviklingsprosesser. Han har vært sentral i utviklingen av et revolusjonerende, unikt og patentert lagersystem med roboter, som i utgangspunktet var utviklet som en løsning på lagerutfordringer internt i Hatteland-konsernet.

Selskapet er nå i sterk vekst og opplever stor suksess på det globale markedet. AutoStore ble nylig kåret av google og Financial Times til et av «Europe’s Top 100 Digital Companies».

– Under TekBrunch vil Ivar fortelle om den avanserte teknologien, verdibyggingen og den eventyrlige reisen, med oppturer og nedturer, forteller Tobiasen Lønning.

AI – hva kan kunstig intelligens bety for din bedrift?

Visste du at kunstig intelligens kan hjelpe deg å gi plantene dine den rette dosen med omsorg? Gabriele Kasparaviciute er svært glad i planter, men er – som hun selv uttrykker det – «ikke så flink til å ta vare på dem». Derfor har hun utviklet sin egen programvare som ved hjelp av kunstig intelligens gir beskjed når plantene trenger vann og næring.

– Gabriele utførte sin masteroppgave for Deep Ocean, og er i dag AI Manager for Alginor, som nylig fikk den største EU-finansieringen noensinne for en norsk gründerbedrift, på hele 185 millioner kroner, og som har vært knyttet til Validé siden 2016, forteller Samdal.

Digitalt taktskifte – Hvordan kan Innovasjon Norge bistå?

Norge trenger bedrifter som utvikler og satser på ny teknologi, og øker kompetansen på digitalisering for å utnytte mulighetene fullt ut. Nå søker Innovasjon Norge digitale prosjekter og løsninger som griper inn i bedriftenes forretningsmodeller og gir varig omstilling. De tilbyr både finansieringsmuligheter, rådgivning og nettverk.

Dialog og individuelle møter

Innovasjon Norge og VRI kompetansemegler inviterer til dialog og individuelle møter i etterkant av foredragene. De er disponible frem til kl. 16 og book gjerne et møte i forkant slik at du er sikret avtale. Skriv mail til oss om du ønsker det. TekLunsj arrangeres fredag 30. oktober fra kl. 12.00 til 14.00 i LEAP-lokalene i 3. etasje på Oasen Storsenter. Inngang fra takparkeringen.

Meld deg på her!