Leder for regionrådet på Haugalandet og ordfører i Haugesund, Arne-Christian Mohn, deler noen tanker om det kommende året for regional næringsutvikling på Haugalandet.

Vi har muligheter som kanskje ingen andre i Norge har for øyeblikket

Regionrådleder Arne-Christian Mohn

2020 har vært et veldig spesielt og vanskelig år. Vi har hatt en pandemi som har hatt store begrensninger på arbeidet vårt og store begrensninger for flere av bedriften, med permitteringer og for noen også dessverre oppsigelser.

Men, vi må tenke framover. Haugesundregionen, Haugalandet, Sunnhordland. Alle disse navnene på der vi er, er et helt fantastisk område. Vi har muligheter som kanskje ingen andre i Norge har for øyeblikket i vår region.

Det sier jeg, fordi vi vet at framtiden ligger i havet og at framtiden er grønn. Haugalandet har alt som har med havet å gjøre; vi har maritim næring, vi har offshore wind, flytende havvind, vi har havbruk med aquakultur, fiskeoppdrett, dette også på land.

Alt dette har vi, sammen med et fantastisk næringsliv, med næringsparker i nesten alle kommunene. Vi har litt lite strøm, men det jobber vi sterkt med for å få rikelig av. Det må til, og er en viktig del av infrastrukturen. Så, vet vi at veiprosjektet Rogfast kommer, og vi jobber for Hordfast. I tillegg har vi en fantastisk veg over til Østlandet – E134. Vi tror og håper at NTP til neste år vil satse, også på Vestlandssiden.

Når alt dette er på plass, blir vi fremtidens region! Vi blir den grønne regionen. Her ønsker vi at fremtidens næringsliv vil slå seg ned og se til vår region. Alt for optimistisk? Nei, jeg tror ikke det. Jeg tror faktisk at stadig flere ser mot vår region.

Med de ordene og med optimisme i en vanskelig tid, så ønsker jeg alle en fortsatt god jul og et godt nytt år! Eller som de sier på spansk; Un año prospectivo; som betyr et fremgangsrikt år. Og det kommer vi til å få!