Nok en sommer med Sildikon Valley er gjennomført. Haugaland Vekst er strålende fornøyd med gjennomføringen – og veldig imponert over hva studentene har levert på kun 6 uker.

En viktig oppgave for Haugaland Vekst, er å stimulere til kompetanseheving i regionen. I sommer har vi igjen gjennomført prosjektet «Sildikon Valley» igjen, et samarbeidsprosjekt mellom bedrifter fra Haugesundregionen som ønsker å utfordre de største talentene norske universiteter og høyskoler har å by på til å løse konkrete innovasjonsoppgaver.

Her får du et inntrykk av hvordan det var å delta på Sildikon Valley sommeren 2022:

Sjøfartsdirektoratets to sommervikarer Marte Maria Tømterud og Oddgeir Steinnes vant årets Sildikon Valley-konkurranse med podkasten «Den grønne drivstoffjungelen».

– Vi fikk oppgaven av Sjøfartsdirektoratet men hvordan vi løste den var opp til oss. Vi kom fram til at en podkast kan nå ut til «hvermansen» også, ikke bare internt i direktoratet og maritim sektor. Vi så på det som en kjempemulighet for folk flest å kunne lære noe om et tema det trolig er relativ lite kunnskap om der ute, og på den måten slå to fluer i en smekk, sier Steinnes til sdir.no.

Haugaland Vekst satser på en ny runde med Sildikon Valley sommeren 2023, og håper mange studenter har blitt inspirert til å løse innovative og morsomme oppgaver i team med andre.